StoryEditor

Bugár ostal predsedom SMK

31.03.2003, 00:00

Predsedom SMK ostáva aj po uplynulom víkende Béla Bugár. Rozhodli o tom delegáti kongresu, ktorí Bugára ako jediného kandidáta na predsednícke kreslo jednoznačne potvrdili vo funkcii. Zástupcom predsedu bude naďalej Árpád Duka-Zólyomi. Na miestach podpredsedov ostanú Pál Csáky (predseda ministerského klubu), Edit Bauerová (sociálne veci a zamestnanosť), István Harna (hospodárska politika a poľnohospodárstvo) a László Szigeti (školstvo a kultúra). Napriek kritike za slabé výsledky práce a problematické vyjadrenia v minulosti ostal vo funkcii výkonného podpredsedu SMK Miklós Duray. On sám označil tvrdenia o tom, že nezvládol svoje úlohy pri budovaní a činnosti miestnych štruktúr za nezmysel a odmietol ich komentovať. Jedinou zmenou vo vedení strany je odchod Pála Farkasa z postu predsedu Republikovej rady SMK, keď viac hlasov získal Zsolt Komlósy.
V prejave hodnotiacom päť rokov od vzniku SMK Bugár vyzdvihol, že za celý čas nik neopustil poslanecký klub SMK. "Menej potešiteľné je, že sa v SMK vyskytli situácie, keď sa polemiky zvrhli a zmenili na vzájomné obviňovanie," zdôraznil Bugár. To sa prejavilo v čase hľadania modelu reformy verejnej správy, druhý, keď sa SMK v auguste 2001 rozhodovala, či zotrvá vo vtedajšej vládnej koalícii.
V rámci zmeny stanov boli zrušené tri odborné podpredsednícke miesta. Zmeny stanov majú umožniť vznik mládežníckych organizácií a zvýšiť minimálny počet osôb potrebných na vznik základnej straníckej organizácie z päť na desať. Kongres vyzval voličov SMK a členov maďarskej komunity na Slovensku, aby v májovom referende podporili vstup SR do EÚ.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
09. máj 2024 23:07