StoryEditor

Olympijské: Sergej Bubka novým šéfom olympijského hnutia na Ukrajine

23.06.2005, 18:21
Autor:
TASRTASR

Bývalý fenomenálny žŕdkar Sergej Bubka, ktorý niekoľko zo svojich svetových rekordov vytvoril aj na bratislavskom mítingu P-T-S, sa stal novým šéfom Ukrajinského olympijského výboru. Olympijský víťaz Bubka, ktorý je súčasne ukrajinským poslancom i členom Medzinárodného olympijského výboru, dostal v olympijských voľbách prednosť pred bývalým ukrajinským premiérom Viktorom Janukovyčom.
Bubka, ktorý je pri MOV súčasne šéfom športovej komisie, zvíťazil nad neúspešným kandidátom minuloročných prezidentských volieb Janukovyčom pomerom hlasov 110:80. Štyridsaťjedenročný Bubka, ktorý získal olympijské zlato na OH 1988 v Soule, sa stal počas aktívnej kariéry šesťkrát majstrom sveta a vytvoril celkovo 35 halových a "outdorových" rekordov.
Exekutíva ukrajinského výboru súčasne akceptovala rezignáciu Janukovyča, ktorý však môže naďalej zostať členom olympijského hnutia. Janukovyč, ktorý minulý rok prehral prezidentské voľby s Viktorom Juščenkom, sa však ešte musí podrobiť vyšetreniu v súvislosti s podozrením z finančných machinácii a zneužívania rozpočtových prostriedkov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 08:57