StoryEditor

Slováci bez Zedníka, Šupler osloví aj Nagya

24.04.2007, 13:46
Autor:
SITASITA
Z avizovanej šestice elitných útočníkov zo zámorskej NHL, ktorá mala posilniť slovenskú hokejovú reprezentáciu na blížiacom sa svetovom šampionáte v Moskve, vypadol krídelník New York Islanders Richard Zedník.

Tridsaťjedenročný rodák z Banskej Bystrice sa trénerovi Júliusovi Šuplerovi poďakoval za pozvánku, ale zároveň sa aj ospravedlnil z účasti na MS. Nahradiť by ho však mohol Ladislav Nagy z Dallasu, pre ktorého sa sezóna v zámorí skončila v noci z pondelka na utorok.
"Rišo Zedník sa tešil na svetový šampionát, nemal zdravotné problémy. Žiaľ, rodinné záležitosti, s ktorými sa musí v dohľadnom čase vyrovnať, mu bránia v štarte na majstrovstvách sveta v Rusku. Bude sledovať naše vystúpenie na svetovom šampionáte, želá celému mužstvu veľa šťastia v Moskve a už teraz mi dal prísľub, že ak bude jeho výkonnosť budúcu sezónu na požadovanej úrovni, veľmi rád prijme pozvánku do reprezentácie," povedal po pondelkovom večernom telefonáte so Zedníkom hlavný kormidelník J. Šupler, ktorý zároveň pozorne sledoval výsledok nočného zápasu 1. kola play off NHL. "Po skončení stretnutia proti Bielorusku budem telefonovať s Lacom Nagyom a oslovím ho s pozvánkou reprezentovať na MS. O jeho prípadnej účasti na svetovom šampionáte sa rozhodne v priebehu tohto týždňa," doplnil slovenský reprezentačný kouč.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
09. máj 2024 09:18