StoryEditor

Futbal-LM: Krátko pred finále Ligy majstrov sa Istanbulom prehnali vlny násilia

23.05.2005, 16:49
Autor:
TASRTASR

Tureckým hlavným mestom Istanbul sa len krátko pred finále Ligy majstrov, ktoré má výkov v stredu o 20.45 SELČ, prehnali vlny násilia. Súviseli s oslavou 16. majstrovského titulu miestneho futbalového klubu Fenerbahce. Podľa tureckých médií zranili zblúdené strely troch ľudí.
Prvou obeťou bolo 14-ročné dieťa, ktoré zasiahla strela na balkóne apartmánu. Do nemocnice ho previezli vo vážnom stave s ťažkými poraneniami hlavy. Ďalšími postrelenými sú 13-ročné dieťa a 36-ročný muž. Oboch zasiahla strela z auta na jednom z hlavných namestí mesta. Dvoch ľudi podozrivých z tohto činu policajti zadržali.
Štvrtá obeť bola dobodaná nožom na krájanie kebabu, ale nepreukázala sa spojitosť tohto skutku s oslavami titulu.
Fenerbahce si titul zabezpečilo nedeľným víťazstvom nad svojim odvekým mestským rivalom Galatasaray. Súboje medzi týmito sokmi majú neraz dohru aj vo fanúšikovských bitkách, v južnejšom meste Adana boli zranení traja ľudia. Fanúšikovia Fenerbahce boli údajne dobodaní aj v južnom prístavnom meste Mersin, ich stav je však neznámy.
Na finále Ligy majstrov a príchod anglických a talianskych fanúšikov sa hlavné mesto Turecka pripravilo, v pohotovosti bude 10.000 policajtov. Mementom je ešte stále smrť fanúšika Leedsu v Istanbule počas semifinálového zápasu Pohára UEFA s Galatasarayom.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 14:34