StoryEditor

Polícia asi začne trestné stíhanie v ďalších prípadoch

15.03.2007, 12:26
Autor:
SITASITA
Polícia aj naďalej vyšetruje korupciu v slovenskom futbale. Po minulotýždňovom zadržaní bývalého športového riaditeľa a zastupujúceho generálneho sekretára Slovenského futbalového zväzu Vladimíra Wänkeho sa črtajú ďalšie obvinenia.

Polícia aj naďalej vyšetruje korupciu v slovenskom futbale. Po minulotýždňovom zadržaní bývalého športového riaditeľa a zastupujúceho generálneho sekretára Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Vladimíra Wänkeho sa črtajú ďalšie obvinenia. "Práve posudzujeme niektoré oznámenia. Je predpoklad, že začneme trestné stíhanie vo veci minimálne v dvoch prípadoch. Nechcel by som však vopred špecifikovať, o čo konkrétne ide," povedal v rozhovore pre štvrtkové vydanie Hospodárskych novín riaditeľ Úradu boja proti korupcii Tibor Gašpar.
Úrad v spomenutých dvoch prípadoch postupoval na základe oznámenia od občana. "Aj v pondelok sa nám prihlásil oznamovateľ, ktorý si myslí, že presvedčí aj ďalších kolegov, aby boli ochotní vypovedať. Ak sa tak stane, začne sa vyšetrovanie. Ak zotrvajú na svojich výpovediach, možno dôjde k ďalším obvineniam," uviedol Tibor Gašpar.
Policajti majú z rôznych e-mailov a oznámení podozrenia na kupovanie zápasov. "Niektoré sú veľmi všeobecné. Presnejšie informácie sú anonymné, alebo hovoria o veciach, ktoré sú už premlčané," povedal Gašpar pre HN. Na základe podnetov od občanov sa dá zostaviť aj "cenník futbalových rozhodcov". Sumy sa pohybujú od tisíc do päťtisíc korún, závisia od dôležitosti zápasu a od toho, aký má byť výsledok. "Keby som bol konkrétnejší, bola by to zatiaľ špekulácia. Myslím si, že vo vyššej súťaži sú tie sumy ešte vyššie. Ako človek sa domnievam, že vo futbale korupcia je, a značná. Ako profesionál však môžem o nej hovoriť, až keď ju mám zdokumentovanú," dodal pre Hospodárske noviny Gašpar.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
15. máj 2024 16:24