StoryEditor

Alonso označil 4.miesto za zázrak, Fisichella jazdil svoje najťažšie preteky

23.05.2005, 16:40
Autor:
TASRTASR

Napriek tomu, že prvýkrát v sezóne 2005 pretekov F1 chýbal jazdec Renaultu Fernando Alonso na stupňoch víťazov, považuje mladý Španiel štvrté miesto na VC Monaka za obrovský úspech. Vzhľadom na technické problémy jeho monopostu označil zisk piatich bodov za zázrak.
Alonsa v 71. a 73. kole pred šikanou za tunelom poľahky predbehli obaja piloti konkurenčného Williamsu Nick Heidfeld a Marc Webber, kým on sám sa musel až do konca pretekov trápiť so zničenými pneumatikami. "Štvrtá priečka je zázrakom vzhľadom na to ako fungovalo moje auto. Od začiatku som sa snažil šetriť gumy, no tie zadné boli v samom závere v dezolátnom stave. Pocity som mal počas pretekov zmiešané. V niektorých kolách som bol presvedčený, že skončím na pódiu, v iných som sa bál, či vôbec budem mať nejaké body, alebo či nenarazím do ochranných zvodidiel," rozhovoril sa o problémoch suverénny líder priebežného poradia jazdcov, ktorý na druhého Fína Kimiho Räikkönena má stále pohodlný náskok 22 bodov.
Alonso, ktorý v prebiehajúcom ročníku zvíťazil na troch VC, mal najväčšie obavy, keď videl osud svojho tímového kolegu Giancarla Fisichellu. Druhý pilot francúzskej stajne mal pneumatiky tiež úplne zdraté, neposkytovali jeho monopostu žiadnu priľnavosť a napokon frustrovaný Talian dojazdil do cieľa ako dvanásty. "Keď som prechádzal okolo Giancarla a videl jeho auto ísť veľmi pomaly, prebleslo mi hlavou, že mňa asi tiež čaká podobný osud o pár kôl neskôr," povedal španielsky supertalent. Ani Fisichella po pretekoch netajil svoje sklamanie. "Boli to moje najťažšie preteky v živote. Posledných 25 kôl bolo moje auto kompletne neovládateľné a zadné pneumatiky mi úplne odišli. Snažil som sa jazdiť čo najlepšie, ale nedokázal som si držať súperov za chrbtom," prezradil znechutený Fisichella.
Stajňa Renault napriek nie práve ideálnemu víkendu vedie s 63 bodmi poradie v Pohári konštruktérov s 12-bodovým náskokom pred druhým McLarenom.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 13:49