StoryEditor

FedCup: Slovensko proti Argentíne, Austrálii, Thajsku alebo Izraelu

25.04.2006, 07:10
Autor:
SITASITA

Slovenské tenistky sa v júlovom zápase play off o účasť v II. svetovej skupine Pohára federácie stretnú v dňoch 15. a 16. júla s jedným z kvarteta Argentína, Austrália, Izrael a Thajsko. Vyplýva to zo správy ITF o nasadení jednotlivých tímov, keď okrem Sloveniek sa medzi nasadenými na základe aktuálneho poradia vo fedcupovom rebríčku ocitli aj Indonézia, Kanada a Švajčiarsko.
Slovenské tenistky sa meno súpera dozvedia v utorok 25. apríla, keď sa v londýnskom sídle ITF o 12.00 h SELČ uskutoční žreb zápasov play off oboch svetových skupín. V prípade, že by žreb rozhodol o dvojici Slovensko - Thajsko, zopakoval by sa súboj z rovnakej fázy tejto súťaže z minulého roka. Vtedy Slovenky v "záchranárskom" dueli v Thajsku neuspeli a klesli do euroafrickej zóny. Teraz by však mala v prípade tejto dvojice výhodu domáceho prostredia slovenská strana. Slovenky by v júli hrali doma aj v prípade vyžrebovania Austrálie a Argentíny, keďže na pôde týchto tímov sa už v minulosti predstavili. Ak sa zverenky kapitána Mojmíra Mihala stretnú s Izraelom, o výhode domáceho prostredia rozhodne žreb.
V zápasoch o účasť v I. svetovej skupine budú nasadené Francúzsko, Nemecko, Rakúsko a Rusko. K nim potom prižrebujú Českú republiku, Čínu, Chorvátsko a Japonsko.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
28. apríl 2024 15:21