StoryEditor

Futbal: Vedenie Dinama Moskva angažovalo trio Maniche, Costinha, Seitaridis

26.05.2005, 12:08
Autor:
TASRTASR

Vedenie ruského futbalového klubu Dinamo Moskva angažovalo pre novú sezónu tri nové posily z FC Porto. Portugalskí stredopoliari Maniche a Costinha i grécky obranca Yourkas Seitaridis podpísali s ambicióznym ruským klubom päťročné kontrakty, šampión Ligy majstrov z roku 2004 za nich zinkasuje čiastku 30 miliónov eur.
Maniche, ktorý bol jedným z kľúčových hráčov FC Porto na ceste k triumfu k najprestížnejšej európskej klubovej súťaži, si od pôsobenia v Diname veľa sľubuje. "Dinamo je klubom s bohatou históriou a tradíciou. Verím, že sa nám bude dariť v ruskej lige a presadíme sa aj v Európe," povedal Maniche, ktorý sa v Diname stretne aj so svojím bývalým spoluhráčom v Porte brazílskym útočníkom Derleiom.
Majiteľ Dinama ruský miliardár Alexej Fedoryčev chce počas letného prestupového obdobia posilniť káder ešte o ďalších hráčov. "Radi by sme získali ešte jednu zahraničnú akvizíciu a dvoch šikovných futbalistov z ruskej ligy," povedal Fedoryčev, ktorého mnohí prirovnávajú k majiteľovi klubu anglickej Premiership Chelsea Londýn Romanovi Abramovičovi.
la go

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 03:27