StoryEditor

Futbal-LM: V Artmedii so žrebom spokojní, podľa Vengloša je H-skupina prijateľná

26.08.2005, 08:00
Autor:
TASRTASR

Reakcie z tábora Artmedie Bratislava a futbalových osobností na žreb základných skupín Ligy majstrov. Slovenský šampión sa v H-skupine stretne s Interom Miláno, FC Porto a Glasgowom Rangers.
Petr Kašpar, manažér Artmedie prítomný priamo na žrebe v Monaku: "Dostali sme súperov zvučného mena, pri žrebe sme však mohli pochodiť aj horšie. Verím, že v skupine nebudeme iba do počtu a favoritom znepríjemnime život. Proti Glasgowu Rangers či FC Porto by sme najmä v domácom prostredí mohli odohrať vyrovnanú partiu. Verím, že nás prídu v hojnom počte povzbudiť aj diváci, veď súperi sú atraktívni a Liga majstrov je oslavou futbalu."
Michal Hipp, asistent trénera Artmedie: "V prvom rade je pre nás česť hrať najprestížnejšiu klubovú súťaž a zároveň aj výzva. Osobne som si súperov vopred nevyberal, lebo pri pohľade na všetkých 31 mužstiev, až na švajčiarsky Thun, ktorý mi veľa nehovorí, ide všetko o obrovské pojmy v európskom futbale. Chceme sa pobiť, zodpovedne sa pripraviť a rozhodne nehrať nejakého fackovacieho panáka. K favoritom našej skupiny by mali patriť tímy z prvých dvoch košov Inter a Porto."
Balázs Borbély, kapitán Artmedie: "So žrebom som spokojný, želal som si AC Miláno, napokon sa stretneme s Interom. Vôbec mi to však nevadí, na San Sire si zahráme tak či tak, a to som si želal. Porto je víťaz LM z roku 2004, no teraz je podľa môjho názoru slabšie. Zaujímavé to bude v Glasgowe, kde to už poznáme. Kým v súboji s Celtikom nám boli naklonení fanúšikovia Rangers, teraz nám budú určite fandiť priaznivci Celtiku. Verím, že doma získame nejaké body a zabojujeme aj vonku. Za favorita skupiny považujem Inter Miláno."
Juraj Čobej, brankár Artmedie: "Všetci traja súperi sú atraktívni a zvučného mena, s ktorými bude radosť hrať. Počas žrebu, keď sa začalo vyťahovať zo štvrtého koša som si síce želal B-skupinu, no aj tak som spokojný. Určite je zaujímavé, že sa opäť pozrieme do Glasgowa. Verím, že ak podáme trochu nadpriemerný výkon, nesklameme našich fanúšikov v žiadnom zápase."
Jozef Majoroš st., bývalý hráč Artmedie a bývalý slovenský reprezentant: "V hlavnej súťaži Ligy majstrov sú všetko mimoriadne silní súperi, no H-skupina s Artmediou mi pripadá celkom prijateľná. Proti Glasgowu Rangers môže môj bývalý tím odohrať hlavne doma rovnocennú partiu, pretože "jazdci" forsírujú podobný futbal, ako Celtic. Ani FC Porto už nemá takú silu ako v čase pôsobenia trénera Jose Mourinha. Favoritom skupiny je Inter Miláno."
Jozef Bubenko, tréner SR do 21 rokov: "Ja si myslím, že Artmedia dostala za súperov atraktívnych súperov. Na druhej strane sú to mužstvá, s ktorými môžu získať nejaké body. Skupina H, v ktorej je Artmedia, je po športovej stránke najprijateľnejšia.
Ján Kozák st., tréner MFK Košice: "V tejto spoločnosti si už ťažko vyberať. Inter Miláno má veľmi silné mužstvo, bude ťažkým sústom doma i vonku, podľa mňa je to favorit skupiny. S Portom a Rangers sa ale dá hrať vyrovnaná partia. Jazdci z Glasgowa aj štýlom hry pripomínajú Celtic, čo už Bratislavčania poznajú. Porto už síce nemá silu ako pred dvoma rokmi, ale stále predstavuje kvalitu. Je to dobré, že slovenský majster je v Lige majstrov a môžeme sa tešiť, že sa stretne s takými silnými mužstvami a so šancou zabodovať."
Ivan Kozák, hráč MFK Košice, bývalý slovenský reprezentant a účastník skupinovej fázy LM: "Inter má v tejto skupine najviac kvality, ale slabých mužstiev v Lige majstrov niet. So všetkými súpermi sa dá hrať, ale v tomto prípade to platí hlavne o Rangers a Porte. Prial by som Bratislavčanom, ktorí podľa svojho želania dostali jedno kvalitné mužstvo a dvoch súperov, s ktorými sa dajú hrať vyrovnanejšie partie, aby získali viac bodov, ako sme získali svojho času my v 1. FC Košice."
Jozef Vengloš, bývalý tréner slovenskej i československej reprezentácie: "Artmedia dostala prijateľnú skupinu. Podľa môjho názoru môže v domácom prostredí odohrať s Interom Miláno, FC Porto i Glasgowom Rangers vyrovnanú partiu. Už samotná účasť v hlavnej súťaži Ligy majstrov je skvelou vizitkou a výbornou propagáciou slovenského futbalu. Hráčom Artmedie budem silno držať palce."
Ladislav Petráš, asistent trénera A-mužstva SR: "Uvažovať nad tým, či dostala Artmedia slabých alebo silných súperov, je úplne zbytočné. Lebo v spoločnosti, kam sa dostala, tam nie sú slabí súperi. Je to výborné, že je tam. Či získajú Petržalčania prvé body v Lige majstrov, o tom sa dá až do začiatku ich stretnutí iba špekulovať a meditovať až do začiatku, kým sa nezačne hrať. V zápase sa už kvality jednotlivých mužstiev jednoznačne ukážu. Takže aj o tomto je teraz zbytočné špekulovať, lebo prvé zápasy budú až v polovici septembra. Jediné, čo je teraz istota, je že Artmedia tie zápasy musí odohrať. Nič iné jej nezostáva."
Dušan Tittel, generálny sekretár Slovenského futbalového zväzu: "V tejto fáze Ligy majstrov si človek už ťažko vyberie. V Bratislave uvidíme troch atraktívnych súperov, veď Porto vyhralo túto súťaž v ročníku 2003/2004. Artmedia bude mať znovu možnosť konfrontácie so škótskym futbalom, po Celtiku prídu rovnako zvuční Rangers. Nesmieme zabudnúť ani na Inter Miláno, ktoré hrá atraktívny futbal. Teším sa, že spolu s fanúšikmi nášho futbalu uvidíme v Bratislave tri vynikajúce zápasy."

šž mi la či mr

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
17. máj 2024 22:52