StoryEditor

Paul Šťastný utvoril nováčikovský rekord

12.03.2007, 13:49
Autor:
SITASITA

Syn hokejovej legendy Petra Šťastného Paul utvoril v prvej tretine nedeľňajšieho zápasu zámorskej NHL Minnesota - Colorado nováčikovský rekord v počte zápasov, v ktorých bodoval bez prerušenia. Center Colorada prihral Čechovi Milanovi Hejdukovi na gól, čím predĺžil svoju sériu už na 18 stretnutí. "Lavíny" napriek tomu prehrali 2:3 po predĺžení. Šťastný len nedávno vyrovnal sedemnásťzápasový nováčikovský rekord celej NHL, ktorý vytvoril fínsky krídelník Teemu Selänne v sezóne 1992/93 v drese vtedajšieho Winnipeg Jets.
"Je to pre mňa niečo špeciálne, ale po prehre v dôležitom súboji z toho nemám až takú radosť a veľmi sa mi to nechce komentovať," nechal sa počuť Šťastný. Dvadsaťjedenročný rodák z Quebecu utvoril v nedeľu aj ďalší rekord, keď bodoval v 14. zápase v rade na klzisku súpera. Doterajšie maximum patrilo jeho strýkovi Mariánovi Šťastnému, ktorý v sezóne 1981/82 bodoval v drese Quebec Nordiques u súperov 13-krát v rade. "Celá rodina je na mňa hrdá. Všetci sledovali štatistiky a držali mi palce," dodal mladík.
"Bodovacia" séria Paula Šťastného je tretia najdlhšia v histórii NHL. Za svojím slávnym otcom zaostáva už iba o jeden zápas. Najdlhšiu šnúru zápasov, v ktorých zakaždým bodoval, ťahal Dany Heatley od 5. októbra do 29. novembra 2005 - bodoval vtedy v 22 stretnutiach bez prerušenia.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 08:29