StoryEditor

Do 2. kola play off NHL aj New Jersey s Detroitom

23.04.2007, 09:37
Autor:
SITASITA

Ďalšími dvomi postupujúcimi tímami do 2. kola play off zámorskej NHL sú po nedeli New Jersey a Detroit. "Diabli" vyhrali šiesty zápas na ľade Tampy Bay a a celú sériu 4:2 na zápasy. Rovnakým pomerom skončil aj mikrosúboj Detroitu s Calgary, keď "Red Wings" rozhodli o postupe na ľade súpera v druhom predĺžení. Po nedeli sú už jasné dvojice pre semifinále Východnej konferencie. New Jersey čaká Ottawa a Buffalo sa stretne s New Yorkom Rangers. Na Západe sa semifinálová zostava skompletizuje v pondelok, keď je na programe siedmy rozhodujúci duel medzi Vancouvrom a Dallasom.
Hráči Tampy sa v domácom prostredí snažili vyrovnať stav série, no proti nim stál skvelý Martin Brodeur. Veterán v bránke "Diablov" opäť potvrdil svoje kvality a v poslednej tretine duelu privádzal svojimi zákrokmi domácich do zúfalstva. Brodeur vychytal už 93 víťazný zápas v play off, čím sa v historických tabuľkách posunul na 2. miesto pred Granta Fuhra. Najviac víťazstiev v play off má na svojom konte Patrick Roy. "Na postup sme sa tvrdo nadreli. Myslím si, že séria sa zlomila vo štvrtom zápase, keď sme v predĺžení dali super gól a odvtedy sme už šľapali. Všetci sme išli na doraz a vyplatilo sa to," uviedol po stretnutí Martin Brodeur. Dva góly víťazov strelil Brian Gionta a na všetky tri presné zásahy hostí prihrával Patrik Eliáš. V domácom drese sa dokázal presadiť iba Brad Richards, ktorý dvakrát znížil na rozdiel jediného gólu. Jednou z príčin neúspechu "Bleskov" bolo málo produktivity od ďalších útokov. Až 11 z celkovo 14 gólov strelil útok v zložení St. Louis, Richards, Lecavalier. Šampión z roku 2004 sa tak už druhý rok lúči s play off v 1. kole. Vlani Tampa vypadla po päťzápasovej sérii s Ottawou. K zaujímavým faktom tejto série patrí aj to, že v jednotlivých zápasoch vždy vyhral ten tím, ktorý otvoril skóre súboja.
Hokejisti Detroitu nakoniec zlomili čaro Calgary v domácom prostredí. V nedeľu na to potrebovali až 85 minút, no výsledkom je postup do 2. kola, čo sa im nepodarilo od roku 2004. Rozhodujúci gól dal Švéd Johan Franzen, ktorý sa najsprávnejším spôsobom pomstil za sobotňajší nešportový zákrok, ktorý utŕžil od náhradného brankára Flames Jamieho McLennana. Jediný gól domácich strelil kapitán Jarome Iginla. Hostia boli väčšinu duelu lepším tímom a na pomer striel vyhrali 55:21. Rozdiel v kvalite a lepšej fyzickej kondícii bol jasne viditeľný aj v predĺžení, v ktorom Detroit prestrieľal súpera 18:6. "Veľmi sme chceli dnes uspieť. Nakoniec sa nám konečne podarilo vyhrať aj na ľade súpera a postupujeme ďalej úplne zaslúžene," komentoval najlepší obranca "červených krídel" Nicklas Lidström. Detroit sa v semifinále Západnej konferencie stretne s Dallasom alebo San Jose.


Sumáre:
Východná konferencia:
Tampa Bay - New Jersey 2:3 (0:1, 1:2, 1:0) - konečný výsledok série 2:4
Góly: 26. B. Richards (Kuba, Prospal), 51. B. Richards (Kuba, Lecavalier) - 15. Gionta (Eliáš, Rafalski), 22. Rafalski (Eliáš, Gomez), 26. Gionta (Eliáš, Gomez). Vylúčení: 8:10 na 2 min, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 34:26. Brankári: Holmqvist - Brodeur. Diváci: 20 019

Západná konferencia:
Calgary - Detroit 1:2 po druhom predĺžení (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0, 0:1) - konečný výsledok série 2:4
Góly: 24. Iginla (Langkow, Stuart) - 37. Lang (Bertuzzi, Chelios), 85. Franzen (Lidström). Vylúčení: 5:4 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 21:55. Brankári: Kiprusoff - Hašek. Diváci: 19 289

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 17:36