StoryEditor

Hokej: Bondra dvojgólový, Petrovický sa pobil s Robertsom, Kolník 1+0

23.09.2005, 18:52
Autor:
TASRTASR

V piatich prípravných zápasoch zámorskej NHL v noci na piatok sa bodovo presadili dvaja Slováci - Peter Bondra a Juraj Kolník vo vzájomnom dueli ich tímov Atlanty a Floridy.
Kolník najskôr v druhej tretine stretnutia počas presilovky hostí vyrovnal ukážkovou strelou zápästím z takmer 16 metrov na 1:1 a Panthers si následne vypracovali až dvojgólový náskok. Nová posila Atlanty Bondra síce najprv znížil na 2:3 a neskôr i na 3:4, na úspešnejší výsledok Thrashers to však nestačilo.
Dlhoročná opora Washingtonu, ktorá sa predstavila v prvom útoku, sa pod kanonádu Atlanty na gólmanov Floridy (54 striel) podpísala najväčšou mierou - 14 strelami, jeho spoluhráč - predbežne z druhej formácie Marián Hossa pridal ďalších sedem pokusov. Domáci sa pritom už predstavili v zložení, v akom by mali nastúpiť aj v úvodnom dueli novej sezóny. Doplatili však na časté vylúčenia, veď z presiloviek dostali štyri góly. "Hra bude pravdepodobne v novom ročníku takto vyzerať - veľa presiloviek, veľa oslabení a špeciálne formácie. Treba len využiť početnú výhodu," upozornil Bondra, ktorému sa v príprave zatiaľ darí. "Teší ma, že som späť. Mal som veľa času na oddych a až teraz som si uvedomil, ako veľmi mi hokej chýbal," zdôveril sa strelec troch gólov v dvoch dueloch.
Hossa, ktorý v drese Thrashers absolvoval premiéru, dodal: "V tíme je veľa nových hráčov a musíme sa ešte zohrať. No netreba sa obávať, chlapci majú v sebe veľa talentu a stačí ešte do začiatku súťaže popracovať."
Tretí Slovák v drese tímu z metropoly Georgie Ronald Petrovický sa prezentoval bitkou s Garym Robertsom, ktorý nezvládol nájazd pred bránku domácich a zroloval gólmana Mika Dunhama a následným päťminútovým trestom.
V prípravných dueloch sa v noci na piatok predstavilo ešte ďalších päť Slovákov a s výnimkou Marcela Hossu z Montrealu všetci skončili aspoň raz na trestnej lavici - Peter Ölvecký z Minnesoty za nedovolené bránenie, Tomáš Kopecký z Detroitu za hákovanie, Radoslav Suchý z Columbusu za držanie a Martin Cibák z Tampy za sekanie.
Výsledky prípravných zápasov: Columbus - Detroit 3:2 po predĺžení, Carolina - Tampa Bay 5:2, Toronto - Montreal 4:3, Atlanta - Florida 3:4 (BONDRA 2+0 - KOLNÍK 1+0), Minnesota - Chicago 2:3 po predĺžení.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 16:14