StoryEditor

Jágrove problémy s malíčkom pokračujú, nevie zaparkovať ani auto

30.06.2005, 12:28
Autor:
TASRTASR

Zlomený malíček českého hokejového útočníka Jaromíra Jágra sa stále nehojí tak, ako sa po operácii predpokladalo, a sám hráč je už z pomalej liečby pomerne dosť otrávený. "Stále nemôžem trénovať. Nejde s tým nič robiť," povedal pre štvrtkový český Sport Jágr.
Podľa jeho slov vôbec netuší aké má v súvislosti s týmto problémom vyhliadky. "Keď ani doktori nevedia čo s tým... Nikto nečakal, aký z toho môže vyliezť problém. Povie sa malíček, ale ako je vidieť, dokáže pekne nahnevať. Samozrejme stále verím, že sa to dá do poriadku. Vôbec neviem, kedy začnem trénovať," konštatoval Jágr, ktorý zároveň priznal, že sadra na celej ruke, do ktorej mu ju doktori dali, aby sa malíček lepšie hojil, ho značne obmedzuje. "Nemôžem viesť ani auto, sám ho ani nezaparkujem. Otáčať volantom, to je utrpenie. A keď sa sprchujem, ruku mám dohora ako na stojáka v autobuse. Trocha mi to zmenilo život."
Fyzioterapeut Pavel Kolář priznal, že práve v hojivosti je problém, ale dôvod na paniku vraj nie je. Podľa neho stredný článok Jágrovho malíčka patrí v tele ku kostiam, ktoré najhoršie zrastajú, čo môže potvrdiť aj dlhoročnou skúsenosťou. "Prst je ale v správnej pozícii, v tom problém nie je," priznal pre Sport Kolář a dodal: "Jágr čakal, že dostane menšiu dlahu, ale zatiaľ to nie je možné. Musíme mu stále fixovať obidva prsty, teda malíček aj prsteníček, k zápästiu."
A práve v sadre je momentálne najväčší problém majstra sveta z Viedne. Mohutná bandáž ho totiž limituje v tréningu, horné partie nemôže vôbec posilňovať, robí len cviky na nohy. Pavel Kolář je ale presvedčený, že ak sa nevyskytnú iné komplikácie, Jágr by začiatok sezóny v pohode mohol stihnúť.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
17. máj 2024 07:44