StoryEditor

Futbal: Sparta v Sofii o Zabavníkovi, Grigova ponuka najserióznejšia

28.12.2005, 07:32
Autor:
TASRTASR

Kolotoč rokovaní o prestupe slovenského reprezentačného obrancu CSKA Sofia Radoslava Zabavníka do Sparty Praha sa rozkrútil opäť v utorok, keď do metropoly Bulharska odletel obchodný klubu z Letnej Přemysl Beneš. Slovenský reprezentant, ktorý aj sa aj v tomto roku dostal do elitnej TOP 10 hráčov spod Tatier, potvrdil, že ponuka od trénera Stanislava Grigu je zatiaľ najserióznejšia.
Podľa pracovníka tlačového oddelenia úradujúceho majstra Gambrinus ligy Lukáša Přibyla to ale neznamená, že transfer 25-ročného Slováka je na spadnutie. "Ale je to hráč, o ktorého máme dlhší čas záujem. Predpokladáme, že do konca týždňa sa rokovania o Zabavníkovom príchode môžu pohnúť dopredu," uviedol pre server efotbal.cz.
O Zabavníka sa v zimnom prestupovom období zaujímali nielen Sparta Praha, ale aj Dynamo Kyjev i Torpedo Moskva, Zenit Petrohrad, holandský Feyenoord Rotterdam, či viaceré kluby z nemeckej bundesligy. Dvadsaťpäťročný Zabavník odohral v národnom tíme 24 zápasov, v ktorých dal zatiaľ jediný gól. Za CSKA Sofiu nastúpil v 12 ligových zápasoch a desaťkrát v Lige majstrov respektíve Pohári UEFA. V bulharskej lige dal jeden gól a na konte má aj jednu červenú kartu.
"Vedenie CSKA Sofia chce so mnou predĺžiť zmluvu, ale ja som im povedal, že mám záujem, skúsiť niečo nové. Uvidíme, ako sa to vyvinie všetko," povedal pre TASR Zabavník, ktorý má s bulharským klubom ešte kontrakt do leta. V prípade, že zo Sofie neodíde v zime, po skončení sezóny môže slovenský obranca opustiť klub aj bez odstupného.
"Najkonkrétnejšiu ponuku som zatiaľ dostal zo Sparty, od trénera Grigu. Takže Sparta je zatiaľ najhorúcejšia. Záujem majú aj ďalšie kluby, ale bude to otázka peňazí. Záujem prejavil aj Feyenoord a viaceré kluby s Nemecka, takže uvdíme," dodal odchovanec košického futbalu, ktorý dve pôsobil pred prestupom do Bulharska v klube MŠK Žilina.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 17:44