StoryEditor

Slovan späť do 1. ligy, veľká výzva pre Jankecha

03.10.2005, 19:05
Autor:
TASRTASR
Novým trénerom druholigového mužstva ŠK Slovan Bratislava sa od 1. októbra 2005 stal skúsený 67-ročný tréner Jozef Jankech, ktorý v tejto sezóne bol šéftrénerom mládeže FK ZTS Dubnica. Bývalý tréner slovenskej reprezentácie podpísal na Tehelnom poli zmluvu na necelé dva roky.

Novým trénerom druholigového mužstva ŠK Slovan Bratislava sa od 1. októbra 2005 stal skúsený 67-ročný tréner Jozef Jankech, ktorý v tejto sezóne bol šéftrénerom mládeže FK ZTS Dubnica. Ako v tejto súvislosti uviedol Ľudovít Černák, prezident ŠK Slovan Bratislava, bývalý tréner slovenskej reprezentácie podpísal na Tehelnom poli zmluvu na necelé dva roky.
"Priznávam, že sme mali vo výhľade niekoľkých adeptov na uvoľnený trénersky post po Štefanovi Zaťkovi, no rozhodli sme sa pre veľmi erudovaného a skúseného Jozefa Jankecha, ktorý svoju odbornosť preukázal v niekoľkých prvoligových mužstvách. Vzhľadom na to, že je teraz 14-denná prestávka v súťaži, nemohli sme už ďalej čakať a myslím si, že angažovanie pána Jankecha je to najlepšie, čo sme v tejto situácii, v ktorej sa nachádzame, mohli urobiť. Jeho hlavnou úlohou bude vrátiť Slovan do prvej ligy. To je náš cieľ, s ktorým sme do sezóny išli a ktorý chceme aj jednoznačne splniť," povedal Ľudovít Černák na margo nového kormidelníka na lavičke ŠK Slovan.
Ako prezident Slovana ďalej uviedol, vedenie Slovana po tretine odohratej sezóny, zhodnotilo situáciu, v ktorej sa belasí nachádzajú a rozhodli sa pre zásadný rez v kádri. Iniciátorom tohto kroku bol bývalý tréner Štefan Zaťko, ktorý sám žiadal, aby vedenie urobilo niečo, čo preberie mužstvo z letargie, čo ho opäť naštartuje. V minulej sezóne, keď sme sa dostali do krízy, sme preradili troch hráčov do B-mužstva a tím so cťou sezónu ako tak dohral," konštatoval Ľudovít Černák.
"Teraz opäť bolo treba niečo robiť. Lebo našim cieľom bolo, je a zostáva: vrátiť Slovan do 1. ligy," zdôraznil šéf klubu z Tehelného poľa. "A v tejto sezóne, keď z 2. ligy postupujú do 1. ligy tri mužstvá, je pre splnenie tohto cieľa najväčšia šanca. Preto sme sa korektne rozlúčili s trénerom Štefanom Zaťkom, jeho asistentom Borisom Kitkom a trénerom brankárov Jurajom Kakašom. Všetci uviedli, že na súčasnom stave Slovana majú svoj podiel tak isto ako Štefan Zaťko a dali výpovede. Bolo to veľmi seriózne a korektné z ich strany, priznám sa, že som to ani nečakal," dodal prezident klubu.
Ľudovít Černák priznal, že k radikálnemu kroku - výmene trénera, pristúpili nielen pod vplyvom posledných výkonov zo štyroch druholigových kôl, ale aj preto, že teraz je v súťaži 14-dňová prestávka. "Žiaľ, doba bola taká, že sme museli rýchlo rokovať. Lebo, kým by sme čakali, že nám jeden kandidát na trénera vráti z Indie, druhý by nám odišiel na Maldivy a my by sme zostali sedieť medzi dvoma stoličkami," uviedol prezident belasých. "Preto si myslím, že angažovať trénera Jankecha je najlepšie, čo sa dalo v tejto našej situácii urobiť. Chceme sa posunúť ďalej, lebo Slovan nepatrí iba do 1. ligy, ale Slovan by aj v 1. lige nemal hrať druhé husle. Slovan je pre celý slovenský futbal predsa veľká história, Slovan bude, verím, že pre slovenský futbal aj veľká budúcnosť," konštatoval šéf Slovana.
"Nie je tajomstvom, že v poslednom čase som sa rozhodoval medzi trénovaním na Maldivách a v Slovane Bratislava. Pri mojej voľbe pre Slovan zavážilo aj to, čo môjmu novému angažmánu povie rodina. Preto som sa rozhodol pre Slovan. Budem bližšie k rodine, lebo Maldivy sú ďaleko. Aj keď mi umožnili štyrikrát do roka navštíviť rodinu, nebolo to ideálne, keď som raz za tri - štyri mesiace mohol prísť domov. A keďže už mám svoj vek, tak som sa rozhodol pre Slovan," vysvetlil staronový tréner Slovana Bratislava dôvody, prečo dal prednosť Slovanu pred angažmánom v cudzine.
"Na druhej strane doviesť Slovan späť do prvej ligy, kam vždy patril, je pre mňa veľkou trénerskou výzvou. Priznám sa, že takáto možnosť ma veľmi láka. Ak sa nám to podarí, budem spokojný, lebo si aj sám sebe dokážem, že tie trénerské úspechy, ktoré som v minulosti dosiahol, neboli vôbec vecou náhody," vysvetlil Jozef Jankech svoje smelé ambície na lavičke Slovana Bratislava. "Lenže v tejto súvislosti treba povedať, že výsledky robia v prvom rade hráči. Oni sú nositeľmi toho, čo sa na trávniku deje, aké výsledky sa na tom trávniku rodia. Ak doterajšie výsledky neboli také ako vedenie Slovana chcelo mať, tak v tom prístupe musíme niečo zmeniť. Myslím si, že hráči od zápasu v Košiciach musia viac na ihrisku bojovať ako doteraz bojovali. Musia sa viac pobiť o výsledok, o body. Ak chceme na konci sezóny byť v 1. lige, musíme každý urobiť pre tento cieľ všetko, čo je v našich silách. Dúfam, že sa nám to spoločnými silami aj podarí dosiahnuť," vytýčil Jozef Jankech najbližšie ciele Slovana Bratislava pre dve tretiny súťažného ročníka 2005/2006.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
10. máj 2024 19:59