StoryEditor

Demitra sa teší v Moskve na trenčiansku spoluprácu

27.04.2007, 18:29
Autor:
SITASITA

V piatok v popoludňajších hodinách pricestoval na Slovensko útočník klubu zámorskej NHL Minnesota Wild Pavol Demitra, ktorý posilní slovenskú reprezentáciu na 71. hokejových majstrovstvách sveta v Moskve. Lietadlo z Amsterdamu na palube s 32-ročným rodákom z Dubnice nad Váhom a jeho rodinou pristálo na letisku vo Schwechate približne o 14.30 h. "Na prekvapenie cesta prebiehala veľmi dobre, deti celý prvý let prespali. Samozrejme, sme trochu unavení, ale sme radi, že sme už konečne doma, pretože takéto príjemné počasie sme v Minnesote počas celého roka nezažili," povedal na úvod úsmevom žiariaci Pavol Demitra a vzápätí objasnil svoj program v nasledujúcich dňoch: "Spolu s Mariánom Hossom by sme sa chceli v sobotu aspoň na 45 minút dostať v Trenčíne na ľad, v nedeľu letíme do Ruska a v pondelok by sme už mali hrať."
Odchovanec trenčianskeho hokeja nekorčuľoval od piateho zápasu 1. kola play off NHL, po ktorom sa Wild definitívne rozlúčili s aktuálnou sezónou prestížnej profiligy po prehratej sérii s Anaheimom 1:4 na zápasy. Týždňová prestávka mu však podľa jeho vlastných slov prospela: "Mal som problémy s ramenami a slabinami, takže som si potreboval trochu oddýchnuť od hokeja a nabrať novú energiu. Vôbec sa nebojím, že by mi chýbala zápasová prax, práve naopak, táto prestávka by mi mala vyhovovať." Pôvodne mali byť trénerovi Júliusovi Šuplerovi k dispozícii aj ďalší dvaja hráči z NHL Richard Zedník a Ladislav Nagy, prvý menovaný sa však ospravedlnil z rodinných dôvodov a druhého vyradilo z účasti na MS zranenie. "Škoda toho, že Rišo Zedník a Laco Nagy neprídu. Práve účasť jedného hráča navyše by možno urobila dosť veľký rozdiel, pretože by sme mali dve kompletné formácie z NHL. Ale aj teraz máme veľmi dobrý tím. Musíme sa dať predovšetkým dokopy a chalani najmä nech v sobotu vyhrajú. Dúfam, že sa dobre rozohrajú a bude to ľahké víťazstvo, aj keď v súčasnosti už každý vie hrať hokej," povedal Pavol Demitra na margo Nórska, úvodného súpera Slovákov na moskovskom šampionáte.
Demitra, ktorý vo svojej kariére okrem Minnesota Wild hrával v NHL aj v dresoch Ottawa Senators, St. Louis Blues a Los Angeles Kings, zdôraznil, že v tomto roku má Slovensko určite silnejší tím ako vlani: "Vtedy tam bol iba Majo Hossa, ktorého mi bolo aj trochu ľúto, aj keď tam predvádzal veľmi dobré výkony a potiahol celé mužstvo. Ja osobne sa teraz na MS veľmi teším, pretože s Majom Gáboríkom sme v Minnesote celý rok iba bránili, vyhadzovali sme puky a príliš sme si hokej nezahrali. Som plný očakávaní predovšetkým z našej bývalej trenčianskej spolupráce, ktorá tak dobre fungovala už predtým na majstrovstvách sveta či na olympiáde. Ani Gáborík a ani Majo Hossa nemajú z tej našej partie ešte medailu, a preto by bolo super, ak by sa nám ju teraz podarilo získať. Obaja by si to určite zaslúžili."

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 00:22