StoryEditor

Krasokorčuľovanie-MS: Pľuščenko odstúpil pre zranenie a titul neobháji,ROZŠÍRENÉ

17.03.2005, 13:47
Autor:
TASRTASR

Ruský krasokorčuliar Jevgenij Pľuščenko neobháji na majstrovstvách sveta v Moskve titul v súťaži jednotlivcov. Rodák z Petrohradu pred štvrtkovými večernými voľnými jazdami odstúpil z pretekov pre svalové zranenie, keď mu lekári diagnostikovali zápal priťahovača.
Informáciu potvrdil Rusov agent Ari Zakarian. "Ešte dnes ráno stále plánoval, že nastúpi. No potom sa porozprával s trénerom a dohodli sa, že nemá cenu riskovať jeho stav," povedal Zakarian, podľa ktorého je zranenie rovnakej povahy, ako na januárových ME v Turíne, kde Pľuščenka sužovali bolesti chrbtice a slabín. Ruský krasokorčuliar súťažil iba so sebazaprením, pričom užíval prípravky na utíšenie bolestí. "Svalové zranenia vás môžu vyradiť aj na celú sezónu. Preto sa tak rozhodol a teraz už myslí iba na budúcoročnú olympiádu v Turíne," dodal agent.
Ruský favorit a trojnásobný majster sveta bol po krátkom programe so stratou 7,02 bodu na vedúceho Švajčiara Stephana Lambiela tretí, keď nezvládol úvodný štvoritý tulup a spadol. Druhý je pred finálovou jazdou Francúz Brian Joubert.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. máj 2024 01:40