StoryEditor

Cibuľa stále čaká na byt, ktorý mu už kde-kto sľuboval

23.10.2006, 17:08
Autor:
SITASITA

Štvornásobný európsky šampión Adam Cibuľa sa napriek zložitej situácii ocitol v deväťčlennej slovenskej nominácii na svetový šampionát v Ostrave (28. a 29. októbra). Hoci minulý týždeň oznámil nečakane ukončenie kariéry a na niekoľko dní prerušil prípravu na MS, v sobotu sa na Veľkej cene Slovenska predstavil v solídnej forme. V kategórii do 75 kg, hoci vážil o takmer desať kíl menej, skončil tretí. K ideálnej forme mu predsa len ešte niečo chýbalo, ale do ostravského šampionátu zostáva ešte dosť času na dokonalé vyrysovanie svalstva.
"S ukončením kariéry som to myslel naozaj vážne. Už štyri roky ma kde-kto vrátane politikov ťahá za nos a sľubuje lepšie bývanie. Neustále sa trápim, veď uživiť manželku a šesť detí nie je jednoduché, a okrem toho na tréningoch tvrdo driem, aby som pre Slovensko priniesol medaily z vrcholných podujatí. Keď to niekomu vyhovovalo, zneužil ma na svoje ciele, ale zo sľubov napokon nič nesplnil. Naozaj ma to už takto nebavilo, a preto som sa odhodlal k radikálnemu kroku," vysvetľoval Cibuľa.
Do posilňovne ho vrátil až prísľub neznámeho nemeckého podnikateľa slovenského pôvodu, ktorý Adama Cibuľu počas osobného stretnutia ubezpečil, že mu pomôže presťahovať sa z chatrče v rómskej osade v Klenovci do štandardného bytu v Hnúšti.
Tréner a manažér Dušan Ďubek, ktorý sa o 42-ročného Cibuľu stará tretí rok, chápe Cibuľovo rozhorčenie: "Adamovi všetci nasľubovali hory-doly, zneužívali ho vo volebnej kampani a jeden z politikov HZD dokonca v televízii verejne deklaroval, že mu zabezpečí byt. Žiaľ, Adam všetkým naletel. Prečo to robia, keď nie sú schopní splniť, čo prisľúbili? Adamova dôvera v ľudí je už výrazne podlomená." Ako je známe, Adam Cibuľa kandidoval v júnových parlamentných voľbách za Hnutie za demokraciu (HZD), strana však nedosiahla potrebnú päťpercentnú hranicu a do NR SR sa nedostala.
Hoci štvornásobný majster Európy a bronzový z vlaňajších MS v Šanghaji sľúbený byt ešte stále nemá, všetko je vraj na dobrej ceste. Dušan Ďubek v pondelok odniesol na bytový podnik mesta Hnúšťa všetky doklady potrebné na prevod obecného bytu do Cibuľovho vlastníctva. "Dúfam, že nemecký podnikateľ, ktorý sa podujal Adamovi pomôcť, splní svoj minulotýždňový sľub a poskytne prostriedky na odkúpenie bytu. Už nepripustím, aby Adama niekto znovu obabral. V zálohe mám pripravené nejaké vlastné a aj sponzorské peniaze, ale verím, že na ne nebudem musieť siahnuť a všetko sa udeje tak, ako sme sa dohodli," nádejal sa Dušan Ďubek.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
01. máj 2024 21:00