StoryEditor

Futbal-MS-baráž:Nedvěd je späť, proti Nórom pripravený aj "druholigový" Poborský

08.11.2005, 07:00
Autor:
TASRTASR

Českí futbaloví reprezentanti mali v pondelok v Prahe zraz pred barážovým dvojzápasom o postup na MS 2006 proti Nórsku. Trénerovi Karlovi Brücknerovi sa v hoteli Praha hlásil aj Pavel Nedvěd z Juventusu Turín, ktorý sa vracia do národného tímu po šestnástich mesiacoch.
Na zraze sa zišlo zatiaľ 20 nominovaných hráčov. Medzi inými chýbala aj dvojica legionárov Ajaxu Amsterdam Tomáš Galásek so Zdeňkom Grygerom, ktorí sa ešte dopoludnia museli hlásiť na sídle klubu. Neskôr dorazil Vladimír Šmicer z Girondins Bordeaux, ktorý však už absolvoval večerný tréning mužstva.
Tréner Brückner nebude môcť počítať so zranenou dvojicou Jan Koller a Vratislav Lokvenc. Naopak, v nominácii figuruje aj skúsený reprezentant, ktorý za nepríjemných okolností musel opustiť pražskú Spartu a odišiel na hosťovanie do druholigových Českých Budějovíc. "Čakajú nás dva najdôležitejšie zápasy v kariére," výstižne poznamenal Marek Jankulovski, ktorý už s reprezentáciou zažil neúspešnú baráž pred štyrmi rokmi.
Barážový dvojzápas začnú Česi na ihrisku súpera, keď v sobotu o 19.30 h nastúpia v Osle proti Nórsku. Odveta je na programe v stredu 16. novembra o 20.15 h v Prahe.
"Dôležité je, aby sme v Nórsku dali gól," vyslovil prianie Tomáš Rosický, ktorého vzápätí doplnil poborský: "Rozhodovať budú maličkosti. Jediná sekunda môže ovplyvniť ďalšie dva roky."

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 13:06