StoryEditor

Futbal-LM: Vodafone sponzorom LM od budúcej sezóny spolu so Sony a Heineken

24.11.2005, 07:00
Autor:
TASRTASR

Podľa oficiálnych informácii Európskej futbalovej únie (UEFA) bude telekomunikačný gigant Vodafone generálnym sponzorom prestížnej Ligy majstrov od budúcej sezóny, pričom trojročný kontrakt vyprší v lete roku 2009. Spoločnosť Vodafone sa tak od sezóny 2006/2007 pridá k doterajším hlavným sponzorom Ligy majstrov, ktorými sú firma Sony a pivovar Heineken.
"Som nadšený z toho, že spoločnosť Vodafone sa stane v období rokov 2006 - 2009 oficiálnym partnerom UEFA Ligy majstrov. Vodafone je skutočne svetová a globálna značka s dobrým renomé a reputáciou, ktorá môže byť prínosom pred európsku Ligu majstrov," povedal šéf exekutívy UEFA Lars-Christer Olsson pre oficiálnu webovú stránku futbalovej únie na starom kontinente. "Vodafone a UEFA sú partnermi už od roku 2003 a to najmä v oblasti bezdrôtovej komunikácie, ale sme radi, že túto spoluprácu môžme rozšíriť. S celkovým počtom 4 miliónov pozorovateľov v 227 krajinách za sezónu Liga majstrov pre firmu Vodafone skutočne globálnym marketingovým priestorom," dodal na vysvetlenie Olsson.
Zástupcovia spoločnosti Vodafone sa súčasne rozhodli predčasne ukončiť sponzorskú zmluvu s anglickým futbalovým klubom Manchester United. Kontrakt v hodnote deviatich miliónov libier, ktorý mal zostať v platnosti ešte dva roky, rozviažu obe strany po skončení prebiehajúcej sezóny.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
18. máj 2024 20:09