StoryEditor

Futbal: Mourinhovi prekáža škatuľkovanie, podľa neho nie sú Wenger a Dein anjeli

13.07.2005, 12:02
Autor:
TASRTASR

Portugalský futbalový tréner v službách Chelsea Londýn Jose Mourinho sa domnieva, že odborná verejnosť nemá na jeho mužstvo v porovnaní s mestským rivalom Arsenalom Londýn rovnaký meter. Okrem toho sa Mourinho sťažoval na arogatnú politiku vedenia "kanonierov" z Highbury a nepriamo obvinil Anglickú futbalovú asociáciu (FA) zo zaujatosti.
"Niektorých ľudí považujú za diablov a ďalších za anjelov. Nemyslím si, že sme nepríjemní do takej miery ako diabli. Rovnako si nemyslím, že Arsene Wenger a David Dein by mali byť vykreslení v očiach verejnosti ako anjeli," uviedol Mourinho na tlačovej konferencii v novom tréningovom centre úradujúceho šampióna Premiership v Cobhame.
Mourinho sa neštítil ani osobných útokov voči predstaviteľom Arsenalu Londýn a na paškál si vzal predovšetkým viceprezidenta londýnskeho konkurenta Davida Deina. "Osoba, ktorá sa angažuje v klubovom dianí, by nemala zároveň pracovať v FA," poznamenal Mourinho. "Nepovažujem seba za najinteligentnejšieho človeka, no nie som ani hlupák. Pochopil som, že isté veci sa k lepšiemu nezmenia," podotkol bývalý lodivod FC Porto, s ktorým v roku 2004 triumfoval v Lige majstrov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
04. máj 2024 09:51