StoryEditor

Trnavskí fanúšikovia darovali svoju horúcu krv

26.07.2007, 13:57
Autor:
SITASITA

Nie nadarmo sa hovorí, že trnavský futbalový fanúšik má najhorúcejšie srdce. Aj keď po úvodnom zápase nového ročníka Corgoň ligy sa na štadióne v Ružomberku niektorí priaznivci v červeno-čiernom nevyznamenali a narobili finančné starosti vedeniu FC Spartak, následná aktivita členov fanklubu len potvrdzuje, že "Bílým andelom" zdravé fanúšikovské jadro môžu iné mužstvá len závidieť.
Jedna z početných diskusií na internetovej stránke fanklubu www.spartak.sk dala v uplynulých dňoch podnet na výzvu k hromadnému darovaniu krvi. Pred trnavskou radnicou na Hlavnej ulici sa vo štvrtok ráno krátko po 8. hodine zišlo takmer pol stovky priaznivcov, aby sa následne manifestačne so zástavou fanklubu a svojím povestným "Trnava do teho" a "Každý ťa v srdci má..." presunuli do priestorov Národnej transfúznej služby (NTS) na Ulici Andreja Žarnova. Ako potvrdil pre agentúru SITA sekretár trnavského fanklubu Štefan Horváth, odozva na výzvu darovať krv ho príjemne prekvapila. "V Ružomberku vzkypela fanúšikovská krv, čo nemožno ospravedlniť, aj keď mnohí sú toho názoru, že boli dôvody, aby sa dostala do varu. Tí priaznivci, ktorí boli na zápase, prišli s myšlienkou ukázať aj inú tvár trnavského fanúšika. Ak nás budú nasledovať aj ďalší, myslím, že budeme v našom fanklube spokojnejší," dodal na adresu štvrtkovej nezvyčajnej akcie Š. Horváth.
Spokojná bola aj zástupkyňa NTS Adriena Vopátová. "Patrí sa poďakovať za horúce fanúšikovské srdce a krv. Nie je nič krajšie, ako ju darovať tiež iným, ktorí ju potrebujú," smerovala svoje slová členom fanklubu A. Vopátová.
V priestoroch trnavskej NTS sa vystriedali mladší aj starší fanúšikovia, a nielen z Trnavy. Skoro ráno meral vo štvrtok cestu do "slovenského Ríma" aj Marián Košík z Trenčianskej Teplej, ktorý "fandí" Spartaku už 40 rokov a ako potvrdil, bude rád, keď jeho krv pomôže aj priaznivcovi iného fanklubu. Iniciatíva trnavských futbalových fanúšikov bude mať pokračovanie na transfúznej stanici aj v piatok, keď podľa sekretára Š. Horvátha by krv malo prísť darovať okolo 20 členov a sympatizantov fanklubu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 21:21