Primátor Bratislavy Ivo NesrovnalHlavné mesto SR Bratislava
StoryEditor

Bratislavu čaká nová veľká etapa opravy ciest. Pozrite sa, kde sa spustí

28.06.2017, 13:00
Hlavné mesto sa chystá počas leta opravovať komunikácie.

Hlavné mesto opravuje cesty v rekordnom čase, vyhlásil dnes primátor Ivo Nesrovnal. Vymenoval úseky, na ktorý sa v meste vykonali rozsiahle úpravy a zároveň avizuje, že príde nová veľká etapa. 

"Mesto chce tento rok opraviť 30 kilometrov ciest a desať kilometrov chodníkov," povedal primátor s tým, že sú to výrazne vyššie čísla ako v minulom roku. Nesrovnal pritom zdôrazňuje, že sa opravujú celé úseky ciest a nie iba výtlky. 

Ktoré cesty magistrát opravil: Začínalo sa opravou komunikácie Pri Mlyne vo Vajnoroch, následne sa opravila Dopravná a Detvianska cesta v Rači, Panónska cesta v Petržalke, Rožňavská v Ružinove a finišuje sa s opravou cesty Staré Grunty v Karlovej Vsi. 

„Na rozbitú cestu na Starých Gruntoch sa ľudia dlhodobo sťažovali, dostávali sme od nich množstvo podnetov. Preto som rád, že po rokoch sa nám ju podarilo opraviť,“ dodal primátor. Hodnota opravy je podľa magistrátu 150 tisíc eur a ukončená bude druhého júla. 

Celkovo má mesto vyhradených na opravy viac ako 6 miliónov eur. "Aj to je dôkaz o tom, že Bratislava sa mení k lepšiemu," povedal. 

Čo sa chystá v ďalšej etape: Oprava Nadjazdu Vajnory obojsmerne v úseku od svetelnej križovatky po okružnú križovatku. Nasledovať bude oprava Karloveskej ulice v mestskej časti Karlova Ves v úseku od priechodu pre chodcov pri CSS "Lackova" smer ul. Na vrátkach v celej šírke komunikácie. Medzi ďalšie významné komunikácie, ktoré mesto opraví, patrí Smolenická v celom úseku obojsmerne, Tomášikova a Lovinského v Starom Meste cez Gaštanovú až po Valašskú ulicu.

Primátor Bratislavy tvrdí, že kolaps v doprave nehrozí. Na druhej strane však nevylučuje, že "všetky stavby si vyžiadajú dopravné obmedzenia." "Všetky stavby sa totiž robia v koordinácii s dopravným inšpektorátom, ktorý by kolaps nedopustil," tvrdí Nesrovnal. 

menuLevel = 1, menuRoute = naslovnica, menuAlias = naslovnica, menuRouteLevel0 = naslovnica, homepage = true
05. máj 2024 14:03