Portál ZincEuro bratov Kiskovcov z Popradu je inšpirovaný anglickým modelom firmy RateSetter. Množstvo vecí však museli prispôsobiť slovenskému trhu.ZINCEURO
StoryEditor

Učíme ľudí požičiavať ľuďom

28.07.2017, 00:00
Maroš a Michal Kiskovci zbierali skúsenosti vo svete. Napokon sa vrátili pod Tatry, aby založili ZincEuro.

V bytovke spali na poschodovej posteli, chodili do jednej školy, študovali v zahraničí a pred tromi rokmi spolu založili firmu ZincEuro. Maroš a Michal Kiskovci mali bežné detstvo. „Pamätám si, keď sme bývali ešte v byte. Mali sme poschodovú posteľ a do noci sme sa rozprávali o škole, športe, babách, o všetkom. Sme najlepší priatelia, bezhranične si dôverujeme. Z jediného pohľadu vieme, čo si ten druhý myslí,“ rozosmejú sa obaja pri Michalovom prehovore.

Odlišné vzdelanie
Synovia Jaroslava Kisku, zakladateľa Quatra, študovali základnú aj strednú školu v Poprade. Ako prvý z dvojice sa na vysokú školu do Londýna vydal starší Michal. Rodičia ho v záujme študovať v zahraničí podporovali. Aj keď kvalita vysokého školstva u nás nebola ich hlavnou motiváciou, vo výučbe vidia odlišnosti. „Prekvapilo ma, že na anglických vysokých školách učia študentov prejaviť svoj názor. S podobným prístupom som sa nestretol, kým som neodišiel na vysokú,“ objasňuje Maroš. Sám získal magisterský titul z účtovníctva a financií na University of Warwick.

Vyrastali v podnikateľskej rodine, takže odmala inklinovali k vlastnému biznisu. O dráhe kozmonauta ani smetiara nesnívali. „Videli sme podnikať mamku a otca. Bolo prirodzené, že aj my sme chceli mať jedného dňa vlastnú firmu,“ približuje Maroš. Spomína ako príklad aj otca, ktorý tiež s bratom v podnikaní uspel. O generačnej rivalite to však nie je. „Máme ešte pred sebou veľmi dlhú cestu, aby sme sa mohli porovnávať s otcom a tiež skôr našou inšpiráciou. Máme víziu byť na trhu dlhodobo, niečo dosiahnuť, ak to bude úspešné alebo super úspešné, to už bude iba čerešnička na torte,“ spr...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-25 12:00:00 - Feat.: - Title: Láskyplné dohadzovačky: Radosť môže do našich životov priniesť aj náhodné stretnutie 02 - Modified: 2024-04-05 22:00:00 - Feat.: - Title: Ostrovný bandita. Superrýchlu omegu milovali zlodeji, politici ju však chceli zakázať 03 - Modified: 2024-04-05 12:00:00 - Feat.: - Title: Čitateľka Gréta, 33 rokov: Manžela mi napokon vybrala mama! 04 - Modified: 2024-03-25 17:00:00 - Feat.: - Title: Život s umelcom hrozí blázincom: „Označil ma za zúrivú myš.“ Čitateľka nám rozpovedala svoj príbeh! 05 - Modified: 2024-03-22 10:53:42 - Feat.: - Title: Zlatica (56): Neslušný návrh. Manžel ako vždy hypnotizoval obrazovku, tak som mávla rukou a išla!
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 11:54