StoryEditor

Legendárna budova na Trnavskom mýte má nového majiteľa. Zanedbané miesto dostane novú tvár

07.09.2017, 13:21
Autor:
TASRTASR

Bratislavský Istropolis má nového majiteľa, a to spoločnosť First SPV, v ktorej spojili sily developerské firmy Immocap a YIT. Immocap, ktorý na Trnavskom mýte postavil a v roku 2016 úspešne predal nákupné centrum Central, sa v projekte spojil s medzinárodným developerom YIT, ktorý stojí za viacerými významnými investíciami v Bratislave.

Investori uspeli vo výberovom konaní Jednotného majetkového fondu.

Súčasťou transakcie je okrem samotnej budovy, známej ako kultúrne a kongresové centrum, aj pozemok s rozlohou 3,7 hektára, ktorý sa nachádza v mestskej časti Nové mesto a je zároveň na rozhraní mestských častí Ružinov a Staré mesto.

Trnavské mýto je jednou z najvýznamnejších dopravných a komunikačných križovatiek v hlavnom meste.

​V spoločnom podniku sú obe firmy zastúpené rovnakým - 50-% podielom. Podľa oboch developerských firiem je Istropolis príležitosťou na vytvorenie moderného multifunkčného priestoru, v ktorom ostane zachovaná aj kultúrno-spoločenská funkcia. 

"V tejto chvíli by bolo predčasné hovoriť o konkrétnom zámere, verejnosť budeme priebežne informovať o budúcich krokoch. Projekt, ktorý plánujeme na tomto mieste, bude mestotvorný projekt regionálneho významu. Nehnuteľnosť aj celý priestor Trnavského mýta je dlhodobo zanedbávaný, zaslúži si revitalizáciu a skvalitnenie, a to aj vzhľadom na veľký rozvoj, ktorý nastal v jeho blízkosti v posledných rokoch. V najbližšom čase plánujeme začať revitalizáciu podchodu na Trnavskom mýte," uviedol Martin Šramko, generálny riaditeľ firmy Immocap.

Myslíme si, že odpoveď na otázku, aké bude dotknuté územie v budúcnosti, môže vzniknúť len v rámci diskusie všetkých zúčastnených strán. Uvedomujeme si, že lokalita si zaslúži kvalitný mestotvorný projekt regionálneho významu a v tejto súvislosti uvítame zodpovednú, širokú diskusiu s prispením tak odbornej, ako aj laickej verejnosti," povedal Milan Murcko, generálny riaditeľ YIT na Slovensku.

01 - Modified: 2023-07-08 05:20:12 - Feat.: - Title: Ak pri Istrocheme zaspíme, budú veci diktovať developeri, hovorí pre HN starosta 02 - Modified: 2023-04-20 07:00:14 - Feat.: - Title: Tisíce predajní, obraty v miliardách a podráždení farmári. O čom je poľská Biedronka? (HN Brífing) 03 - Modified: 2023-01-19 23:02:32 - Feat.: - Title: Známy developer prejde od kancelárií k bytom. V Bratislave rozbieha päť projektov 04 - Modified: 2022-12-25 09:56:35 - Feat.: - Title: Nové nahrádza staré. Takto na Slovensku tento rok ustupovali budovy a diela (fotogaléria) 05 - Modified: 2022-09-16 22:02:32 - Feat.: - Title: Dominantu Bratislavy zbúrali, teraz pôjde dole výšková budova. V pohotovosti je aj vodné delo (fotogaléria)
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 01:10