Archív HN
StoryEditor

Spolumajitelia Esetu vnímajú situáciu okolo hotela Carlton v Bratislave ako podvod

11.10.2017, 17:14
Autor:
TASRTASR

Situácia okolo hotela Carlton na Hviezdoslavom námestí v Bratislave nie je podľa jeho spoluvlastníkov a zároveň spolumajiteľov spoločnosti Eset Maroša Grunda a Rudolfa Hrubého bežným obchodným sporom, ale pokusom o podvod.

Reagujú tak na konanie ich spoločníka Erika Mikurčíka vo firme Carlton Property, ktorá je vlastníkom hotela.

Koncom júna sa stal podľa obchodného registra väčšinovým vlastníkom hotela Mikurčík, ktorý zvýšil základné imanie spoločnosti o 55-tisíc eur. Vklad druhého spoločníka Carlton Property - firmy ADS Property, v ktorej figurujú okrem Mikurčíka aj Grund a Hrubý, zostal od augusta 2016 na úrovni 5-tisíc eur.

V súčasnosti tvrdia, že ich Mikurčík kontaktoval s ponukou na prevzatie podielov v spoločnosti Carlton Property, tá však z ich strany nebola akceptovaná.

"Maroš Grund a Rudolf Hrubý investovali do projektu Carlton desiatky miliónov eur vlastných finančných prostriedkov so zámerom oživiť túto historickú budovu v centre Bratislavy. Súčasná situácia okolo hotela Carlton nie je bežným obchodným sporom, ale pokusom o podvod. Ukáže sa, či inštitúcie tejto krajiny dokážu chrániť slušných ľudí," napísali v spoločnom stanovisku spolumajitelia Esetu. Firma tvrdí, že každý z jej spolumajiteľov má svoje podnikateľské a filantropické aktivity aj mimo spoločnosti.

Koncom septembra oznámil Mikurčík spolu so Zuzanou Kalmanovou svojim obchodným partnerom v spoločnosti Carlton Property, že sa stali od 20. septembra súdnym vykonateľným rozhodnutím konateľmi tejto spoločnosti.

Rovnako ich informovali, že nebudú akceptovať žiadne obchodné vzťahy uzatvorené nelegálne zvoleným manažmentom spoločnosti Carlton Property.

Spolumajitelia Esetu však podľa nich nerešpektujú rozhodnutie súdu, ktoré obmedzilo Hrubého a Grunda vo výkone funkcie konateľov a uložilo im povinnosť strpieť Mikurčíka a Kalmanovú vo funkcii konateľov.

"Je smutné, že naši spoločníci z Esetu, ktorí sa tak radi oháňajú etikou v podnikaní a výzvami o novej politickej kultúre, nerešpektujú ani vykonateľné rozhodnutia súdu," uviedol Mikurčík.

Ako tvrdí, v pondelok 25. septembra jeho a ani Kalmanovú SBS opätovne nepustila do kancelárie, a to aj napriek tomu, že sa preukázali neodkladným vykonateľným rozhodnutím súdu.

Týždenník Trend v auguste 2016 napísal, že americký podnikateľ Erik Assimakopoulos predal bratislavský hotel Radisson Blu Carlton. Predajná cena sa podľa Trendu pohybovala na úrovni 80 miliónov eur.

Novými investormi hotela sa stali spoluvlastníci Eset Rudolf Hrubý a Maroš Grund. Investíciu im podľa týždenníka manažoval majiteľ realitnej kancelárie Arthur real estate company Erik Mikurčík.

"Pán Grund a pán Hrubý zabezpečili financie, čo je investorská pozícia, ja príležitosť a realizáciu, čo je pozícia developera," vysvetlil Trendu minulý rok Mikurčík.

01 - Modified: 2023-06-14 10:05:38 - Feat.: - Title: Začal sa proces v kauze hotela Carlton, obžalovaní vinu odmietajú 02 - Modified: 2022-09-27 22:00:00 - Feat.: - Title: Oligarcha Výboh či aktéri kauzy okolo hotela Carlton sa do lavice obžalovaných tak rýchlo neposadia 03 - Modified: 2022-03-04 22:34:30 - Feat.: - Title: Takto nás môže ovplyvniť kybervojna. Odborník vysvetlil, čo hrozí bežným ľuďom 04 - Modified: 2022-02-04 10:37:45 - Feat.: - Title: V Bratislave vznikne kampus, aký na Slovensku nemá obdobu: Pozrite si budúce epicentrum inovácií 05 - Modified: 2021-12-23 13:57:07 - Feat.: - Title: Nové vlakové zastávky v Bratislave. V hre je Patrónka aj ďalšie stanice
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 09:45