skypark.sk
StoryEditor

Penta rozšíri novú štvrť v širšom centre Bratislavy o ďalší vežiak

13.11.2017, 15:50
Autor:
TASRTASR
Rezidenčná časť projektu Sky Park sa rozšíri o ďalšiu vežu, celkom budú štyri.

Developerský projekt Sky Park v centre Bratislavy sa bude rozširovať. K trom vežiam, ktoré tvoria rezidenčnú časť projektu, pribudne na dokúpenom susediacom pozemku v poradí štvrtá veža. Tá je v súčasnosti v štádiu posudzovania vplyvov na životné prostredie. TASR o tom informoval hovorca Penta Investments Gabriel Tóth.

Štvrtá rezidenčná veža má totožné parametre a architektonické riešenie ako predošlé tri veže (31 nadzemných podlaží a výšku 103,8 metra). Celkovo má ponúknuť 264 bytových jednotiek a ďalších 372 parkovacích miest.

"Rozloha pozemku prislúchajúceho k novej rezidenčnej veži je takmer 7-tisíc metrov štvorcových (m2) a jeho akvizícia od predošlého majiteľa sa uskutočnila v priebehu tohto roka. Vďaka tejto akvizícii sa tak verejné priestory ešte rozšíria a po dokončení projektu bude jeho súčasťou nový mestský park na rozlohe viac ako 30-tisíc m2," priblížil Tóth.

Aktuálne sú už prvé tri rezidenčné veže vo výstavbe, pričom ich dokončenie sa očakáva koncom roka 2019. Súčasťou Sky Park sú aj dve administratívne budovy, jedna z nich už disponuje aj stavebným povolením. Spolu s výstavbou projektu je plánovaná aj rekonštrukcia fasády historickej budovy Jurkovičovej teplárne, ktorá je národnou kultúrnou pamiatkou.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 17:47