Minister financií Peter KažimírTASR/M. Baumann
StoryEditor

Nemôžete ma kritizovať za deficit a žiadať ďalšie milióny navyše, odkázal Kažimír poslancovi OĽaNO

07.12.2017, 11:27
Autor:
TASRTASR
Poslanec OĽaNO Martin Fecko hovoril o tom, že Slovensko nedosiahlo ešte vyrovnané hospodárenie.

Opozícia nemôže volať po vyrovnanom hospodárení a zároveň žiadať ďalšie milióny eur v jednotlivých rezortoch.

Myslí si to minister financií Peter Kažimír (Smer-SD), ktorý reagoval na kritiku opozičného poslanca Martina Fecka (OĽaNO), ktorý hovoril o nedostatku zdrojov v pôdohospodárstve.

Kažimír kritizoval poslanca OĽaNO

Zároveň však kritizoval nedosiahnutie vyrovnaného hospodárenia.

"Buďme k sebe čestní. Nemôžete ma kritizovať za to, že nemám nulu v deficite a zároveň žiadať ďalšie stovky miliónov eur na podporu napríklad pôdohospodárstva," adresoval opozičným kritikom Kažimír.

Fecko hovoril o tom, že Slovensko nedosiahlo ešte vyrovnané hospodárenie. Upozornil aj na nedostatočné financovanie pôdohospodárstva, čítal z listov pôdohospodárov a organizácií, ktoré upozorňujú na aktuálne problémy.

"Jedným hlasom hovoríte, že už dávno malo byť vyrovnané hospodárenie a zároveň hovoríte o vyšších výdavkoch. Ja nie som Copperfield. Neviem vyhovieť tým, ktorí hovoria plaťte menej daní tomuto štátu a vyhovieť vám, ktorí hovoríte, dajte viac peňazí, lebo v tejto oblasti je to potrebné," skonštatoval Kažimír.

Všetky opatrenia totiž niečo stoja. "Je tu mnoho skrytých problémov, ktoré táto krajina má. Buďme k sebe ale čestní, že sa nedá všetko urobiť, všetko zo dňa na deň," podotkol minister financií.

Minister chce pomôcť ovocinárom

Upozornil tiež na to, že vláda sa snažila pomôcť, ak mali poľnohospodári problémy. Vláda našla napríklad zdroje na pomoc slovenským mliekarom. "Ak mráz zničí ovocinárom sady, vieme im pomôcť jednorazovou injekciou. Vieme pomôcť vinárom," upozornil Kažimír.

Ak bude hospodárenie štátu v budúcom roku lepšie, ako očakávané, v poľnohospodárstve by sa mohli uskutočniť zmeny.

"Na budúci rok som sľúbil ministerke pôdohospodárstva Gabriele Matečnej (nominantka SNS), že ak budú výsledky hospodárenia lepšie, ako očakávame, tak sa vrátime k novej modernej schéme zelenej nafty, napríklad. Ale nie na báze, že zamestnáme ďalších 300 colníkov, aby kontrolovali, či je nafta červená alebo modrá. Musí to byť model podpory, ktorý bude orientovaný na intenzifikovanú výrobu," avizoval Kažimír.

01 - Modified: 2024-04-18 07:17:07 - Feat.: - Title: Poslanci začali rokovanie návrhom na zmeny v zložení výborov 02 - Modified: 2024-04-17 14:48:17 - Feat.: - Title: Zákon o strategických investíciách zbaví vinníkov zodpovednosti, tvrdí SaS 03 - Modified: 2024-04-17 12:49:11 - Feat.: - Title: Gruzínsky parlament schválil v prvom čítaní sporný zákon o zahraničnom vplyve. Opozícia hlasovanie bojkotovala 04 - Modified: 2024-04-16 18:49:05 - Feat.: - Title: Pred parlamentom protestovali stovky ľudí proti zásahom do kultúry 05 - Modified: 2024-04-16 16:09:50 - Feat.: - Title: Gruzínski poslanci schválili návrh sporného zákona o zahraničných agentoch. V uliciach sa protestuje
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. apríl 2024 10:38