StoryEditor

E.ON Ruhrgas vstúpi do skupiny MOL

29.06.2005, 00:00
Autor:
TASRTASR
Nemecký energetický koncern E.ON môže prevziať časť maďarského ropného koncernu MOL. Transakciu v hodnote 775 miliónov eur, teda 29,7 miliardy korún včera schválil maďarský regulačný úrad MEH.

Nemecký energetický koncern E.ON Ruhrgas môže prevziať časť maďarského ropného koncernu MOL. Transakciu v hodnote 775 miliónov eur, teda 29,7 miliardy korún, včera schválil maďarský regulačný úrad MEH.
Zúčastnené spoločnosti podpísali zmluvu o predaji troch plynárenských spoločností patriacich do skupiny MOL už v novembri 2004. E.ON Ruhrgas tak môže získať v spoločnostiach MOL Foldgazellato a MOL Foldagztaralo 75-percentný podiel bez jednej akcie, ako aj 50-percentný podiel v spoločnosti Panrusgaz. Spolu s prevzatím dcérskych spoločností MOL-u sa E.ON Ruhrgas zaviazal za splatenie ich dlhov vo výške 350 miliónov eur.
Nemecká dcéra E.ON-u zároveň získala opciu s dvojročnou lehotou na prevzatie väčšinového podielu v štvrtej plynárenskej spoločnosti skupiny MOL. Transakciu ešte musia schváliť príslušné úrady Európskej únie.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. apríl 2024 05:04