StoryEditor

SARIO: Nakladanie s nehnuteľnosťami v Senici bolo v rozpore s legislatívou EÚ

12.06.2007, 17:17
Autor:
TASRTASR

Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) tvrdí, že mestu Senica vypovedala zmluvu o poskytnutí 213 miliónov Sk na vybudovanie infraštruktúry vo svojom priemyselnom parku, pretože mesto porušilo legislatívu Európskej únie (EÚ).
"Mesto aj napriek záväzku, že 15 rokov od ukončenia projektu nebude nakladať s pozemkami, predalo časti pozemkov v bývalých kasárňach. Týmto konaním vznikla nezrovnalosť, ktorá bola v samotnej zmluve definovaná ako porušenie legislatívy," vysvetlila TASR hovorkyňa SARIO Jana Murínová. Dodala, že nakladanie s pozemkami bolo procesom nezvratným, a preto SARIO odstúpilo od zmluvy v súlade s podmienkami poskytovania nenávratného finančného prostriedku.
Primátor Senice Ľubomír Parízek dnes dopoludnia na tlačovej konferencii v Senici povedal, že podľa neho ide o nedorozumenie a konštatoval, že o vysvetlenie problému "akosi" nebol záujem. Murínová však komunikáciu s primátorom označila za štandardnú, agentúru navštívil osobne niekoľkokrát. "Mesto malo veľa príležitostí vopred oznámiť svoj zámer a poradiť sa, aké následky môže mať nakladanie s konkrétnymi nehnuteľnosťami. To však neurobilo, a žiaľ, dôsledkom je odstúpenie od zmluvy," pripomenula Murínová.
Mesto, ako informoval Parízek, dostalo od podpísania zmluvy 3. mája 2006 od SARIO spolu 6 miliónov Sk, ktoré už vrátilo. Z vlastného rozpočtu však podľa jeho slov do projektu priemyselného parku vložilo nepomerne viac, a to 219 miliónov Sk.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 05:34