StoryEditorPolovica reštaurácií je ohrozená. Za lockdowny chcú nižšiu DPH, Matovič však rozhodol inak
Štát pre obmedzenia vypláca náhradu platu zamestnanca vo výške 80 percent, no najviac v sume 880 eur.
Do konca leta tohto roka zaniklo na Slovensku 637 reštaurácií. A v rovnakom čase vzniklo 1 134 nových. Vyplýva to z analýzy poradenskej spoločnosti Dun & Bradstreet, ktorá nedávno upozornila, že celkovo u nás podniká 21 111 takýchto zariadení. Mnohých covid donútil zatvoriť, ale tento rok sa po druhej vlne pandémie opäť chopili príležitosti.
Počítali s tým, že po zaočkovaní vírus ustúpi a s ním aj lockdowny. Lenže stal sa opak. Covid automat hlási aktuálne desať čiernych okresov a od pondelka ich bude 24. V týchto regiónoch musia hotely zatvoriť a gastru zostáva len okienkový predaj a rozvoz.
Pomoc vystačí len krátko
Štát pre obmedzenia vypláca náhradu platu zamestnanca vo výške 80 percent, no najviac v sume 880 eur. Majiteľ Reštaurácie Kupecká Bašta v Levoči Stanislav Chov...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2021-10-14 13:47:53 - Feat.: 0 - Title: Stop pre hotely, reštaurácie, fitká aj akvaparky. Štát na severe a východe zatvára prevádzky
02 - Modified: 2021-10-20 21:04:02 - Feat.: 0 - Title: Gastroprevádzky fungujú v totálnej neistote
03 - Modified: 2021-10-27 07:35:51 - Feat.: 0 - Title: Gastro v čiernych okresoch opäť krváca. Štát mu pomáha málo
01 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo?
02 - Modified: 2024-04-13 06:00:00 - Feat.: - Title: Dobrá správa pre hubárov: Rastú smrčky aj májovky, prvé sa práve objavili na Slovensku, hovorí mykologička
03 - Modified: 2024-04-03 07:41:46 - Feat.: - Title: Výzvy a cesty k úspechu
04 - Modified: 2024-04-02 14:12:00 - Feat.: - Title: Vzniká nová gastrozóna Bratislavy? Do novej top štvrte sa sťahujú známe reštaurácie
05 - Modified: 2024-03-29 23:00:00 - Feat.: - Title: Útrapy veľkonočného baránka: Prečo ho vlastne pečieme?