StoryEditor

Fopex Slovakia otvorí v Stakčíne novú halu

24.01.2006, 23:00
Autor:
SITASITA

Spoločnosť Fopex Slovakia, výrobca foriem na výrobu hliníka a plastov, otvorí v piatok novú výrobnú halu slúžiacu na povrchovú úpravu plastov. "Celkové investície spojené s výstavbou novej prevádzky a montážou lakovacej linky predstavovali 86 miliónov, z toho 46 miliónov tvorili prostriedky zo štrukturálnych fondov Európskej únie," tvrdí konateľ spoločnosti Radovan Morochovič.
Spoločnosť začala s výstavbou novej haly v máji 2005, pričom už v januári tohto roku projekt úspešne ukončila. V novom závode s rozlohou 1 400 metrov štvorcových začne vyrábať začiatkom februára. Nová prevádzka tak doplní dve už existujúce haly spoločnosti Fopexu Slovakia.
Podľa Morochoviča by mala firma vďaka novej hale zaznamenať v tomto roku približne dvojnásobný nárast obratu. "V roku 2005 dosiahla spoločnosť obrat 80 miliónov korún, čo bolo o 40 percent viac ako rok predtým," vysvetlil konateľ firmy. Dodal, že zároveň možno očakávať v roku 2006 nárast počtu zamestnancov z pôvodných 90 na dve stovky.
Spoločnosť Fopex Slovakia, ktorá vznikla v roku 1998, dodáva formy najmä firmám pôsobiacim v automobilovom a elektrotechnickom priemysle a výrobcom bielej techniky. Patria k nim Whirlpool, Sony, Contitech, Emerson, BSH, Magna Donnely, Drop-press, či Elektrolux.
Spoločnosť pôsobí na Slovensku aj prostredníctvom svojej sesterskej firmy Fopex Plastic, ktorá vznikla koncom januára minulého roku. Táto spoločnosť je zameraná na lisovanie technických plastových výliskov, pričom svoje podnikateľské aktivity rozvíja vo výrobných priestoroch spoločnosti Fopex Slovakia. Obe spoločnosti majú slovenských majiteľov.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
16. apríl 2024 23:14