StoryEditorObľúbené hydinové mäso už len z dovozu? Bitúnok s domácou produkciou má problémy
Pochutnať si na domácom mäse je čoraz väčší problém. Naša sebestačnosť klesá, pričom zvyšovanie nákladov a nízke odbytové ceny môžu byť posledným klincom pre morčacinu.
Pred desaťročím hrozilo, že v obchodoch nenájdeme domácu morčacinu. Zlú situáciu sa napokon podarilo zachrániť, pričom uplynulých päť rokov produkcia tohto mäsa výrazne rástla. Stál za tým jediný bitúnok, ktorý spracúva morky od slovenských chovateľov. Podnik po miliónovej investícii ešte aj vlani zvýšil výrobu o 30 percent na vyše 1 800 ton mäsa. „Zrekonštruovali sme celý bitúnok, aj čo sa týka spracovania, rozrábky a balenia,“ priblížil Ján Kubus starší, konateľ firmy Hydinár Kubus. Radosť však napokon aj tak nemali....
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-03-20 17:17:36 - Feat.: - Title: V cenách potravín sme najhorší spomedzi všetkých krajín V4, tvrdí hnutie Slovensko
02 - Modified: 2024-03-20 06:30:00 - Feat.: - Title: Pomoc z komory na boľavé hrdlo: Vyskúšajte tieto jednoduché, ale mimoriadne účinné tipy
03 - Modified: 2024-03-23 14:55:42 - Feat.: - Title: Aká potravina zdražela od úvodu roka najviac? Obľúbená pochúťka doplatila na situáciu na Blízkom východe
04 - Modified: 2024-03-13 13:46:12 - Feat.: - Title: Prídu tvrdé regulácie? Europoslanci chcú prísnejšie pravidlá na zníženie odpadu z textilu a potravín v Únii
05 - Modified: 2024-03-13 10:16:33 - Feat.: - Title: Regeneračné nápoje a potraviny