StoryEditor

ČSA sú najlepšie vo východnej Európe, tvrdia Američania

16.01.2006, 23:00
Autor:
TASRTASR

České aerolinie získali už druhý rok za sebou ocenenie Najlepšia letecká spoločnosť vo východnej Európe od prestížneho amerického časopisu Global Traveler Magazine. Americká odborná verejnosť ocenila v ankete najmä starostlivosť o cestujúcich na palubách lietadiel.
Najlepšou alianciou leteckých spoločností roku 2005 sa stala aliancia SkyTeam, ktorej členom sú ČSA od roku 2001. Okrem ČSA získal ocenenie aj ďalší členský dopravca aliancie, spoločnosť Air France. Francúzskeho národného leteckého prepravcu vyhlásil časopis za Najlepšiu leteckú spoločnosť pre lety cez Atlantik.
"Čitatelia časopisu Global Traveler sú skutoční odborníci v oblasti cestovania a leteckej dopravy. Každý z nich absolvuje ročne priemerne 32 spiatočných letov," uviedol vydavateľ a riaditeľ časopisu Francis X. Gallagher.
Prieskum časopisu, ktorý sa zameriava na hodnotenie služieb leteckých spoločností, letísk a ubytovacích zariadení na medzinárodnej úrovni, sa uskutočnil od februára do augusta 2005. Časopis sa distribuuje po celých Spojených štátoch a má viac ako 60-tisíc predplatiteľov.
ČSA sú podľa počtu prepravovaných cestujúcich najväčšou národnou leteckou spoločnosťou v rámci nových členských krajín Európskej únie. V roku 2005 prekročili hranicu piatich miliónov prepravených cestujúcich. V súčasnosti ponúkajú spojenie do 119 destinácií v 52 krajinách sveta. Flotilu ČSA tvorí 50 lietadiel.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 06:04