Sledujte nás na Instagrame

@hospodarske_novinyFacebook
23.11.2021, 00:00

Na Slovensko sa dostali jedovaté výživové doplnky. Nebezpečná látka zvyšuje riziko potratu aj vzniku rakoviny

Etylénoxid nesmú európski producenti využívať v potravinárstve ani agrosektore. Niektorí však konajú ilegálne.

Tabletky
Zdroj: Unsplash/Ksenia Yakovleva

Začiatkom minulého roka stiahli českí kontrolóri z predaja slovenský mak. Obsah ópiových alkaloidov v zrniečkach totiž dvojnásobne prekročil povolené množstvo. Konzumenti tak mohli byť ohrození znížením prahu bolestivosti či vznikom závislosti. Nedávno sa zas na pulty slovenského obchodu dostalo kakao s nadlimitom karcinogénneho kadmia. Kov spôsobuje hnačky, rednutie kostí či málokrvnosť. V oboch prípadoch sa v jedle našli látky, ktoré síce sú pre zdravie nebezpečné, no

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.

Nedozvedeli ste sa všetko?

Digitálne predplatné

Získajte prístup ku kompletnému obsahu

KÚPIŤ

Už máte predplatné?
Prihláste sa

Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.

Denný prehľad správ emailom

Dostávajte každý deň nové informácie zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.