StoryEditor

Anketa HN

Plánujete v priebehu jedného roka zvýšiť alebo znížiť počet zamestnancov?

Odpovede:
Kia Motors Slovakia, Dušan Dvořák, PR manažér:
Do konca roka by sme chceli prijať 400 až 500 zamestnancov. Nábor však bude pokračovať aj začiatkom budúceho roka.

PSA Peugeot Citroën, Peter Švec, hovorca:
Sme stále v režime permanentného náboru. V súčasnosti máme 3 300 zamestnancov, do konca roka by sme ich chceli mať približne 3 500.

SPP, Dana Kršáková, hovorkyňa:
Proces reštrukturalizácie v SPP je za nami. V súčasnosti pokračuje kontinuálne dolaďovanie a optimalizácia prostriedkov vo firme. SPP, ktoré sa rozdelilo na tri spoločnosti, bude ďalej prispôsobovať počet zamestnancov tak, ako bude potrebné.

Pivovar Šariš, Drahomíra Mandíková, hovorkyňa:
Neplánujeme v súčasnosti ani zvýšenie, ani znižovanie počtu zamestnancov. Približne pred pol druha rokom sme posilňovali oddelenie obchodu a distribúcie, čím sa zvýšil počet zamestnancov zo 420 približne o sto nových ľudí. V Topvare máme asi 400 zamestnancov.

Volkswagen Slovakia, Silvia Nosálová, hovorkyňa:
Neustále hľadáme ľudí do výroby na odborné pozície. Trh práce je momentálne v týchto pozíciách vyčerpaný a nábor nových ľudí sa robí ťažšie. Predpokladáme, že Slovensko, a teda aj naša spoločnosť, sa v najbližšom období nevyhne importu pracovnej sily zo zahraničia.

J&T, Maroš Sýkora, hovorca:
V našej spoločnosti treba nových zamestnancov deliť do dvoch skupín. Prvá sú akvizície, kde hneď stúpne počet zamestnancov (neznamená to však zvyšovanie zamestnanosti, pozn. red.). Druhá je prijímanie nových zamestnancov do spoločností, ktoré už máme v portfóliu. J&T stále rastie, takže predpoklad je taký, že by počty zamestnancov mali rásť.

Slovenská pošta, Bela Lisáková, hovorkyňa:
V týchto dňoch pripravujeme plán zamestnanosti na rok 2007. Predpoklad však je, že počet zamestnancov sa v budúcom roku nebude odlišovať od súčasnosti.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 01:23