StoryEditor

Pozvánka na výstavu

20.04.2007, 00:00

V poradí už tretí ročník špecializovanej ekologickej výstavy Recyklácia a zhodnocovanie odpadov R.I.S sa uskutoční v dňoch 24. -- 27. 4. 2007 v Banskej Bystrici. Zúčastní sa na nej vyše pol stovky domácich a zahraničných vystavovateľov z oblasti odpadového hospodárstva. Tradičnou súčasťou výstavy bude súťaž Najlepšia prezentácia dosiahnutého pokroku v recyklácii a zhodnocovaní odpadov, ako aj rozsiahly odborný program -- tentoraz pod spoločným názvom Odpad ako surovina. V jeho rámci sa odborníci zúčastnia na medzinárodnej konferencii na tému Environmentálne techniky a ich využívanie v zhodnocovaní odpadov. Odborníkom sú tiež určené viaceré semináre a panelové diskusie na aktuálne témy.
Osobitným podujatím výstavy bude HNClub. Jeho hosťami budú minister životného prostredia, predseda správnej rady Recyklačného fondu a predseda výboru NR SR pre pôdohospodárstvo, životné prostredie a ochranu prírody. Pripravuje sa tiež česko-slovenský okrúhly stôl o skúsenostiach s oddeľovaním a triedením odpadu. R.I.S. bude rozšírená aj o výstavu umeleckých diel vytvorených z odpadu. Umelecké diela budú súčasťou aukcie.
Posledný deň výstavy, piatok 27. 4. 2007, sa profiluje ako akademický deň so zameraním na mladú generáciu. Ide o informačnú osvetu určenú žiakom základných a stredných škôl a študentom vysokých škôl -- a to zo strany vystavovateľov, Recyklačného fondu, Priateľov zeme, iných odborných inštitúcií a spolkov priamo na výstave. Ďalej sú to aktivity, ako napríklad súťaž o najlepšiu myšlienku ako prakticky využiť odpad, súťaž o najlepšiu školu v oddelenom a triedenom zbere odpadu alebo vytvorenie postavy HOMO RECYKLUS (maskot) z recyklovaných materiálov.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 16:23