ilustračná snímka: TASR
StoryEditor

NAKA rieši prípad daňových podvodov za štyri milióny eur

20.01.2018, 18:00
V máji minulého roka bola súčasťou vyšetrovania aj stavebná spoločnosť Dúha. Tá sa od prípadu dištancuje.

Prípad daňových podvodov z mája minulého roka prechádza do ďalšieho dejstva. Finančná správa totiž identifikovala desiatky spoločností s podozrením na daňové trestné činy.

V prípade bol podaný podnet na trestné stíhanie Národnej kriminálnej agentúre na ďalšie konanie,“ potvrdila pre HN hovorkyňa Finančnej správy Ivana Skokanová.

Dodala, že celková škoda je vyčíslená na približne štyri milióny eur. Finančná správa nekonkretizovala, o aké firmy ide.

​V máji medializované vyšetrovanie Finančnej správy sa týkalo aj firmy známeho podnikateľa z Prešova Miroslava Remetu Dúha.

Firma spoločne s talianskou spoločnosťou Salini Impregilo pracuje na stavbe 13,5 kilometrového diaľničného úseku D1 Lietavská Lúčka – Višňové – Dubná Skala, ktorého súčasťou je aj najdlhší tunel na Slovensku.

Šéf kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovír Makó vtedy povedal, že v prípade Dúhy zaistili 416 šanónov a 200-tisíc listov.

Dúha odmieta akékoľvek spojenie s prípadom. Tvrdí, že všetky zdaniteľné plnenia, ktoré boli predmetom kontrol, boli riadne zdokladované a preukázané a neeviduje žiadny dorub, pokutu, penále a ani trestnoprávne konanie.

Veľmi výrazne sa dištancujeme od akéhokoľvek spájania spoločnosti Dúha s akýmikoľvek nelegálnymi praktikami, vrátane takýchto praktík v oblasti DPH, či iných daní,“ povedala mediálna zástupkyňa firmy Simona Dodrvová.

Zároveň dodala, že nie je v možnostiach firmy odsledovať prípadné nezákonné praktiky subdodávateľov voči iným spoločnostiam.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
25. apríl 2024 02:34