StoryEditor

Sme svedkami najbeštiálnejšieho zastrašovania, vyhlásil Sulík

26.02.2018, 11:00
Richard Sulík očakáva vyššiu razanciu vyšetrovania ako v prípadoch podvodov obskúrnych podnikateľov.

Vieme toho príliš málo, aby sme vedeli vynášať súdy, povedala na úvod tlačovej konferencie Lucia Ďuriš-Nicholsonová o prípade vraždy novinára Jána Kuciaka.

„Natíska sa nám len jedno vysvetlenie. Sme svedkami toho najhrubšieho, najbeštiálnejšieho zastrašovania a to nie len novinárov, ale všetkých občanov Slovenska, ktorí bojujú proti organizovanému zločinu,“ povedal šéf strany SaS Richard Sulík.

„Očakávame, že sa bude vyšetrovanie viesť s inou razanciou, ako vyšetrovanie podvodov obskúrnych podnikateľov typu Ladislav B.,“ dodal.

Nicholsonová pripomenula situáciu, kedy sa novinári pýtali ministra vnútra na to, že sa Jánovi Kuciakovi vyhrážal kontroverzný podnikateľ Marián Kočner.

„Keď ste sa pýtali ministra Kaliňáka, čo si myslí o tom, že podnikateľ Kočner bol schopný sa vyhrážať novinárovi povedal: mám z toho vyjadrenia skôr pocit, že sa chce zaradiť ako ďalší novinár do vášho denníka. To je to, čo robíte vy, hľadanie špiny,“ citovala ho Nicholsonová.

„Ja sa chcem opýtať, ako sa v takejto atmosfére majú investigatívni novinári spolupracovať s políciou?“

Ján Kuciak na Facebook ešte v septembri minulého roku písal o tom, že podal trestné oznámenie na Mariana Kočnera za vyhrážanie. "Ubehlo 44 dní, odkedy som podal na MK trestné oznámenie za vyhrážanie. A prípad zrejme ešte ani nemá konkrétny policajt,“ napísal vtedy. „NAKA je pohrobkom trestných oznámení, ktoré sa týkajú ich ľudí,“ vyhlásila.

Je veľmi dôležité, aby bola táto dvojnásobná vražda vyšetrená bez ohľadu na to, na akých kauzách Ján Kuciak pracova. „V opačnom prípade pôjde nielen o totálny rozpad polície, právneho štátu, ale obávam sa, že o koniec akejkoľvek investigatívnej žurnalistiky na Slovensku.“

Podľa podpredsedu SaS Ľubomíra Galka je prípad fatálnym zlyhaním polície a ďalším dôvodom na odstúpenie policajného prezidenta Tibora Gašpara a ministra vnútra Roberta Kaliňáka.

01 - Modified: 2024-04-13 15:44:19 - Feat.: - Title: "Fico tomu nerozumie." SaS je skeptická voči vyjadreniam premiéra o znižovaní počtu štátnych úradníkov 02 - Modified: 2024-04-13 12:45:43 - Feat.: - Title: Slovensko odmieta Migračný pakt Európskej únie, tvrdí Fico. Hrozbu pokuty nepovažuje za demokratickú 03 - Modified: 2024-04-13 12:20:01 - Feat.: - Title: Fico chce naštartovať slovenskú ekonomiku. Zdrojom konsolidácie je aj prezamestnanosť v štátnej správe, tvrdí 04 - Modified: 2024-04-13 11:28:35 - Feat.: - Title: Nezdieľame názor Fica o poste šéfa Národnej rady, platí koaličná zmluva, znie z Hlasu 05 - Modified: 2024-04-13 10:57:13 - Feat.: - Title: hn
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. apríl 2024 02:43