Sledujte nás na Instagrame
@hospodarske_novinyCena spracovania či úľov, lokalita, ale aj nejasnosti okolo označovania pôvodu medu či nekalé praktiky niektorých spracovateľov. To všetko sú dôvody, ktoré na Slovensku ovplyvňujú cenu medu a produktov z neho.
Včelári si náročnosť pestovania medu uvedomujú, a preto požadujú, aby sa jeho cena zdvojnásobila. Avizujú, že cena šesť eur za kilogram je veľmi nízka. „Niektorí včelári predávajú med za tri až štyri eurá za kilogram, a to je už na hranici. Vyrobiť ho za túto cenu je takmer nereálne,“ tvrdí Jozef Čápek, vedúci sekretariátu Slovenského zväzu včelárov. Pokračuje, že práca pri včelác
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 84% na dočítanie.
Tento článok ste dočítali vďaka tomu, že ste predplatiteľom Hospodárskych novín. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
Denný prehľad správ emailom
Dostávajte každý deň nové informácie zo sveta politiky, ekonomiky a biznisu.
Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.