Paul Pauls nastúpil na pozíciu generálneho riaditeľa Kaufland Slovenská republika pred ôsmimi rokmi.Pavol Funtál
StoryEditor

Viac šancí dáme lokálnym firmám

27.03.2018, 00:00
Jedine potravinársky priemysel je zodpovedný za to, že v Európe sa ponúkajú produkty rozdielnej kvality, tvrdí v exkluzívnom rozhovore pre HN Paul Pauls, generálny riaditeľ Kaufland Slovenská republika.

Minulý rok prešli predajne Kauflandu rozsiahlymi rekonštrukciami. Koľkých prevádzok sa to týkalo a čo bolo dôvodom tohto kroku?
Každých osem až desať rokov by mali byť všetky predajne zrekonštruované, aby ich zákazníci vnímali ako moderné a atraktívne. Preto nejde o nič prekvapujúce alebo výnimočné. Doteraz ich bolo celkovo zmodernizovaných 31.

Na druhej strane, niektorým kupujúcim sa môže zdať komplikované nájsť si v novom rozložení sortimentu požadovaný tovar...
To sa stáva po každej prestavbe, hoci pri plánovaní každej prestavby sa snažíme čo najmenej meniť pôvodné rozmiestnenie tovaru. Zákazníci spočiatku hovoria, že nevedia nájsť nejaký tovar. Veľmi skoro sa však začínajú orientovať a vidia aj pridanú hodnotu, ktorú priniesla prestavba.

Čo je teda tou pridanou hodnotou?
Vo všetkých prevádzkach rozširujeme pulty. Širšia je aj ponuka chladeného tovaru, takisto zavádzame nový systém pokladní. Zároveň sa pokúšame zjednodušiť všetky cesty po predajni. Tu je aj odpoveď na vašu otázku, či bude pre kupujúceho náročnejšie vyznať sa v prevádzke. V starom Kauflande musel človek obísť celý obchod dookola, kým sa dostal k pokladni. Dnes, po prestavbe, môže ísť s vybraným tovarom rovno k pokladni. Sám si určí svoju vlastnú cestu, ktorou pôjde. Taktiež regály sú nižšie a vy máte pri nakupovaní väčší prehľad. Môžem povedať, že 95 percent ohlasov od zákazníkov je len pozitívnych.


Prestavbou prešli aj české predajne Kauflandu, ktoré zároveň okrem rekonštrukcie zmenšili aj svoje plochy. Vy ste nič podobné neurobili. Sú takéto veľké plochy predajne vôbec rentabilné?
My nechávame plochu v pôvodnej veľkosti. Naše predajne maj...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-22 14:00:00 - Feat.: - Title: Archívny rozhovor s etnologičkou: Pravý Slovák alebo pravý Slovan, čo to je? Niečo také neexistuje 02 - Modified: 2024-04-22 13:51:27 - Feat.: - Title: Riaditeľka televízie v Litve pre HN: U nás je spoločnosť jednotná, nechce sledovať žiadne proruské správy 03 - Modified: 2024-04-22 22:00:00 - Feat.: - Title: Nutričná poradkyňa: Nie som prísny typ poradcu, aj malé zmeny totiž môžu mať veľký efekt (aj) na zdravie 04 - Modified: 2024-04-22 04:56:32 - Feat.: - Title: ROZHOVOR Emma Drobná: „Nikdy som nelietala v oblakoch, skôr som úzkostlivá.“ 05 - Modified: 2024-04-21 21:52:36 - Feat.: - Title: Šéf novej banky pre HN: Do konkurenčného boja na Slovensku chceme vstúpiť už v januári
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
23. apríl 2024 10:18