StoryEditor

Nákupné centrum City Aréna v Trnave mení majiteľa. Podnikateľ Poór ho predal slovenskému milionárovi

03.06.2018, 17:45
Autor:
lmlm
Ide zatiaľ o jednu z najvýznamnejších transakcií tohto roka v retailovom segmente.

Trnavský veľkopodnikateľ Vladimír Poór predal nákupné centrum City Aréna známemu investorovi a milionárovi Petrovi Korbačkovi.

Cena, ani ďalšie podrobnosti transakcie nebudú zverejnené, pretože sú ostávajú predmetom obchodného tajomstva. Ide však zatiaľ o jednu z najvýznamnejších transakcií tohto roka v retailovom segmente.

Z portfólia som predal jednu so svojich spoločností. Sme radi, že ostala u slovenského investora,“ povedal k transakcii  v tlačovej správe podnikateľ Vladimír Poór. Nákupné centrum otvorili pred tromi rokmi.

Korbačka rozširuje portfólium

Pre predsedu predstavenstva J&T Real Estate Petra Korbačku, ktorému patrí tiež bratislavská Eurovea, je to ďalšia významná transakcia na Slovenskom trhu a rozšírenie portfólia o ďalší atraktívny projekt.

Verím v dlhodobo-udržateľný rast maloobchodného segmentu a potenciál mesta Trnava. Lokalita City Arény v absolútnom centre mesta, jej kvalitné prevedenie, 100% obsadenosť prenajímateľných priestorov a synergia so susedným štadiónom sú predpoklady, že aj naďalej bude napredovať v úspešnej prevádzke,“ doplnil.

City Aréna City Aréna TASR

Obchodné centrum City Aréna vzniklo rozšírením priestorov v okolí Štadióna Antona Malatinského. Sprístupnené verejnosti bolo koncom augusta 2015.

Celkovo ponúka 108 obchodov a stravovacích zariadení na ploche približne 29 500 štvorcových metrov. Počas svojho fungovania bola neustále takmer stopercentne vyťažená.

Projekt za približne 80 miliónov

Stavbu zastrešovala spoločnosť Euro Max Slovakia, za ktorou stojí trnavský podnikateľ Vladimír Poór. Celý projekt City Arény vyšiel na približne 80 miliónov eur.

Predstavenie nového komplexu štadióna spojeného s nákupným centrom prebehlo v roku 2011 a s výstavbou sa začalo o dva roky neskôr. Celý komplex si v roku dokončenia odniesol aj titul Stavba roka, ktorú organizuje Združenie pre rozvoj slovenskej architektúry a stavebníctva.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
17. apríl 2024 01:04