StoryEditor

Z Rolls-Royceu odišla tetovať

03.07.2018, 00:00
Mladá Slovenka vymenila zázemie a kariéru v Británii za ihly a atrament. Dnes jej diela nosia na koži celebrity, právnici aj ľudia z biznisu.

Za prácou mimo Slovenska každoročne vycestujú tisíce Slovákov. Mnohým sa iný svet zapáči natoľko, že v zahraničí ostanú žiť dlhodobo, budujú si kariéru a usadia sa. Nájdu sa však aj takí, ktorí sa rozhodli vrátiť. K tejto skupine patrí aj tatérka Zana Ni, vlastným menom Zuzana Nižňanská. Jej príbeh je neobvyklý z viacerých dôvodov: vyhodili ju zo školy, začínala v baliarni mrazeného mäsa a tvrdou prácou sa jej podarilo dostať až do kreatívneho tímu luxusnej automobilky. Kariéra na ostrovoch jej však nestačila. Po ôsmich rokoch sa z Manchestru vrátila domov splniť si sen – otvoriť si vlastné tetovacie štúdio.

Vyhadzov zo školy bol výhrou
Kontaktovať Zanu na domácej pôde je v súčasnosti náročné. Hoci sa na Slovensko presťahovala už pred dvoma rokmi, je neustále na cestách. Počas niekoľkodňovej pracovnej návštevy Bratislavy si našla čas na stretnutie medzi tetovacími povinnosťami v kreatívnom a kultúrnom centre, novej Cvernovke. Stretli sme sa v kaviarni na prízemí, kde práve plánovala tetovanie so slovenskou hudobnou producentkou a drumandbassovou dídžejkou Matiou Lenickou, viac známou aj pod menom B-Complex. Ako neskôr Zana prezradila, pestrosť jej klientely je jedna z vecí, ktoré sú na práci tatérky najzaujímavejšie. „Tetovala som už ľudí zo šoubiznisu, športovcov, lekárky, právničky, tanečníkov, aj predavačku z Jednoty. Je krásne vidieť, že všetci máme niečo spoločné, a to pohľad na tento svet,“ vymenovala.


Keďže Cvernovka žije od rána do večera, po úvodnom zoznámení sme sa presunuli na dvor do pokojnejšieho prostredia. „Matiu som mala tetovať už ráno, no akosi sme sa zarozprávali. Akurát mi dala prehliadku novej Cvernovky, máte to tu super,“ zhodnotila s tým, že je to jedno z mála miest, kde by si vedela predstaviť pracovať. Zároveň sa však s Matiou zhodli, že ani tu by asi neobsedela dlho. Keďže čas sme mali obmedzený, prešli sme k hlavnej téme: ako sa mladej žene z Brezovej pod Bradlom podarí mať v dvadsaťosmičke na konte niekoľkoročnú kariéru vo Veľkej Británii, na ceste druhé vlastné tetovacie ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-18 14:50:03 - Feat.: - Title: Kyjev musí rýchlo konať. Dochádzajú mu vojaci, zbrane i munícia, tvrdí pre HN český expert na Ukrajinu Mlejnek 02 - Modified: 2024-04-19 12:46:22 - Feat.: - Title: Korčoka lákali do maďarského rádia. „Neurobil som to,“ hovorí pre HN a spomína červenú čiaru a pád do bahna 03 - Modified: 2024-04-18 22:00:00 - Feat.: - Title: Sulík pre HN: Slovensku chýba právo veta, za povinné rozdelenie migrantov môže Fico 04 - Modified: 2024-04-18 13:30:00 - Feat.: - Title: Čo sú susedské spory a ako sa v nich účinne brániť? Pre HN vysvetľuje advokát 05 - Modified: 2024-04-17 16:30:00 - Feat.: - Title: Útok Iránu na Izrael bol neškodný ohňostroj, myslí si odborník na Blízky východ. Čo bude v konflikte ďalej?
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 05:26