StoryEditor

Nesrovnal prezradil ďalšie plány. Chce dotiahnuť električku až do Vrakune a Podunajských Biskupíc

04.07.2018, 17:19
Autor:
TASRTASR
Podľa primátora treba zabezpečiť podklady pre povoľovacie konania, vysúťažiť projekt a paralelne k tomu riešiť aj financovanie.

Bratislava má víziu dotiahnuť električku z centra mesta až do mestských častí Vrakuňa a Podunajské Biskupice. Vyhlásil to primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal po stredajšej návšteve rafinérsko-petrochemickej spoločnosti Slovnaft s tým, že električka by mala v budúcnosti premávať popri rafinérii. Kedy sa tak stane, však nepovedal.

"Električková trať do Podunajských Biskupíc a Vrakune popred Slovnaft už je v územno-plánovacích podkladoch Bratislavy. Teraz sa treba rozhodnúť, že ideme do toho. A my chceme ísť do toho a spustiť procesy," povedal Nesrovnal.

​Podľa primátora treba zabezpečiť podklady pre povoľovacie konania, vysúťažiť projekt a paralelne k tomu riešiť aj financovanie, ktoré môže byť viaczdrojové. "Hovoriť teraz konkrétny dátum sa nedá, lebo viete, aké sú procesy, ale najdôležitejšie je mať víziu a my ju máme," deklaruje primátor.

Nesrovnal odmietol, aby za tento projekt niesol zodpovednosť Slovnaft. Mesto podľa neho nemôže byť vydané na milosť súkromným spoločnostiam, ale za takéto zásadné projekty sa musí postaviť samo. "Ak sa bude chcieť niekto spoluúčastniť, to len privítame, ale základná zodpovednosť je na samospráve," spresnil.

Generálny riaditeľ spoločnosti Slovnaft Gabriel Szabó uviedol, že téma dopravy je pre ich dôležitá. V Slovnafte totiž pracuje zhruba 2000 zamestnancov, respektíve subdodávateľov s trvalým pobytom v Bratislave a ďalších 2000 sem dochádza z okolia, hlavne zo Žitného ostrova.

"Dnes nám bola prezentovaná vízia električkovej dopravy. Táto iniciatíva sa nám zdá veľmi zaujímavá a dnes som slovne podporil, že Slovnaft je za takýto projekt," skonštatoval.

Otázka spoluúčasti Slovnaftu na financovaní vybudovania električkovej trate do Podunajských Biskupíc a Vrakune je podľa neho v súčasností predčasná a najprv musí byť jasná finančná náročnosť zámeru. "My však tento projekt podporujeme. Samozrejme, množstvo otázok ešte nie je zodpovedaných," podotkol Szabó.

01 - Modified: 2024-04-18 14:08:09 - Feat.: - Title: Bratislavské letisko patrí k desiatke najlepších letísk vo východnej Európe 02 - Modified: 2024-04-18 14:00:59 - Feat.: - Title: V Bratislave sa poobede tvoria kolóny, zdržíte sa aj 20 minút 03 - Modified: 2024-04-19 12:52:07 - Feat.: - Title: V Bratislave vznikne veľký parkovací dom pre takmer 500 áut. Má slúžiť aj tým, ktorí smerujú do centra mesta 04 - Modified: 2024-04-18 11:51:59 - Feat.: - Title: V bratislavskom Ružinove plánujú postaviť polyfunkčný objekt za 21 miliónov eur 05 - Modified: 2024-04-13 09:30:00 - Feat.: - Title: Piknik v záhrade či prírodná galéria. Život v Bratislave nemusí byť drahý. Prinášame ti ZOZNAM miest, kde neminieš ani cent
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 16:33