StoryEditor

Potreba jednoty

21.10.2005, 00:00

Pri zrode prílohy Recyklácia zaznela okrem iného myšlienka, že by mala vytvoriť priestor aj pre výmenu názorov predstaviteľov zamestnávateľských zväzov, a to, obrazne povedané, bez ohľadu na farbu trička ich vrcholných organizácii. Ambíciou tak Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ) SR, ako aj Recyklačného fondu bolo, aby táto príloha slúžila celej členskej základni zamestnávateľov Slovenska. Možnosti prieniku spoločných záujmov popri rozvoji nových ekonomických a technologických výziev v oblasti odpadového hospodárstva, ako na to nabáda Lisabonská stratégia EÚ aj v iných sférach, sú pritom veľké.
Žiaľ, nevyužívame ich tak, ako by sme mohli. Naposledy ma o tom presvedčilo stretnutie slovenských a českých topmanažérov, ktoré bolo začiatkom októbra v Business Center I. brnianskeho výstaviska počas Medzinárodného strojárskeho veľtrhu. Uskutočnilo sa v rámci Slovenského dňa pod záštitou a za osobnej účasti zastupujúceho ministra hospodárstva SR a ministra priemyslu a obchodu ČR. Na rokovaní sa zúčastnili predstavitelia topmanažérov slovenských a českých spoločností, ako aj najvýznamnejších zamestnávateľských a podnikateľských zoskupení oboch krajín.
Stretnutie poskytlo výbornú príležitosť spoločne posúdiť a prerokovať možnosti ďalšej bilaterálnej spolupráce po vstupe SR a ČR do Európskej únie. V tomto duchu tu zaznelo tiež veľa cenných námetov. Škoda len, že stále sa lepšiaci imidž Slovenska v oblasti ekonomického rozvoja čiastočne naštrbila na tomto medzinárodnom fóre verejne prezentovaná nejednota slovenskej podnikateľskej elity. Zdá sa, že by nám nezaškodila istá recyklácia aj v tejto oblasti. Priestor na to nám ponúka aj táto príloha.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 23:35