Cena sladkej komodity je najnižšia za posledných 17 rokov. Ak by si túto úroveň udržala, pretaví sa aj do ceny potravín.
Jedna komodita, niekoľko rekordov. Aj keď Európska komisia pred niekoľkými mesiacmi zrušila na cukor výrobné kvóty, jeho objem sa nezmenšil. To spôsobilo, že sklady cukrovarníkov praskajú vo švíkoch a jeho cena je rekordne nízka. Podľa Štatistického úradu stojí v súčasnosti kilogram cukru menej ako 70 centov. Rizikovú hodnotu, 88 centov za kilogram, dosiahla sladká komodita po prvýkrát v roku 2001.
Komodita s najhorším výkonom
Na druhej strane sa ceny potravín v porovnaní s májom zvýšili o 0,6 percenta. Zatiaľ čo ceny ovocia, olejov či mäsa vzrástli, ceny sirupov, medu, čokolád, cukroviniek i cukru, klesli o 1,3 percenta. Podľa Radovana Robu, v...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-25 20:47:43 - Feat.: - Title: Viac cukru v rozvojových krajinách. Nestlé odmieta tvrdenia o dvojakých štandardoch
02 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič
03 - Modified: 2024-04-19 13:50:00 - Feat.: - Title: Menšie slovenské reťazce ukázali vlaňajšie výsledky. Fresh či Sintra dosiahli miliónové tržby
04 - Modified: 2024-04-12 10:17:51 - Feat.: - Title: Revolúcia na tanieri. Je o geneticky modifikované potraviny záujem?
05 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo?