Jedna komodita, niekoľko rekordov. Aj keď Európska komisia pred niekoľkými mesiacmi zrušila na cukor výrobné kvóty, jeho objem sa nezmenšil. To spôsobilo, že sklady cukrovarníkov praskajú vo švíkoch a jeho cena je rekordne nízka. Podľa Štatistického úradu stojí v súčasnosti kilogram cukru menej ako 70 centov. Rizikovú hodnotu, 88 centov za kilogram, dosiahla sladká komodita po prvýkrát v roku 2001.
Komodita s najhorším výkonom
Na druhej strane sa ceny potravín v porovnaní s májom zvýšili o 0,6 percenta. Zatiaľ čo ceny ovocia, olejov či mäsa vzrástli, ceny sirupov, medu, čokolád, cukroviniek i cukru, klesli o 1,3 percenta. Podľa Radovana Robu, v...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
Zostáva vám 85% na dočítanie.