StoryEditor

Vinári dostali výnimku. Majú sladšie hrozno

05.09.2018, 00:00
V dôsledku tepla boli kyseliny z hrozna tento rok odbúravané vo zvýšenej miere. Výrobcovia ich musia nahrádzať dodatočne.

Tohtoročná úroda hrozna slovenských vinárov a vinohradníkov prekvapila kvantitou. No čo sa týka jeho kvality, tá výrazne zaostáva. V dôsledku klimatických podmienok, ktoré tento rok potrápili farmárov i pestovateľov takmer vo všetkých regiónoch, hrozno buď dozrelo priskoro, je príliš sladké, alebo nemá dostatok šťavy. Výrobcovia sa pred mesiacom dočkali udelenia výnimky zo strany agrorezortu, ktorý im prvýkrát umožnil predávať burčiak o niekoľko dní skôr, než to normálne povoľuje zákon. Na začiatku týždňa im bola udelená ďalšia výnimka, o ktorú vinári žiadali znova kvôli počasiu: tento rok budú ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-12 10:17:51 - Feat.: - Title: Revolúcia na tanieri. Je o geneticky modifikované potraviny záujem? 02 - Modified: 2024-04-10 22:00:00 - Feat.: - Title: Opuchy, zhoršené dýchanie, tráviace ťažkosti, migrény, vyčerpanosť: Kedy nám jedlo robí zo života peklo? 03 - Modified: 2024-04-03 11:19:10 - Feat.: - Title: Dvaja Matovičovi poslanci sa vybrali na nákup do Poľska. Potraviny sú u nás o 50 percent drahšie, tvrdia 04 - Modified: 2024-04-01 06:00:00 - Feat.: - Title: Zabudnutý poklad našich špajzí: Prečo si práve krúpy zaslúžia vrátiť zašlú slávu a zlepšiť reputáciu? 05 - Modified: 2024-03-24 23:00:00 - Feat.: - Title: Keď slovenské vína bodujú vo svete
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 09:27