StoryEditor

Bolo to spontánne rozhodnutie. Nový šéf bude zvnútra Finančnej správy, reaguje Kažimír na Imreczeho

20.09.2018, 11:25
Autor:
TASRTASRlmlm
V nabližších dňoch sa rozhodne, koho minister financí poverí vedením Finančnej správy.

Minister financií Peter Kažimír sa dnes stretol s odstupujúcim šéfom Finančnej správy Františkom Imreczem. "Dnes poobede obdržím rezignačný list. Rozhodnutie beriem na vedomie a rozumiem mu," povedal Kažimír.

O jeho konci sa dozvedel v stredu počas služobnej cesty v Berlíne. Imreczeho rozhodnutie označil, že do veľkej miery bolo spontánne. "Imrecze končí budúci týždeň," vysvetlil Kažimír.

Makó to nebude

V nabližších dňoch sa rozhodne, koho poverí vedením. Kažimír povedal, že to bude na dobu 6 mesiacov a pôjde o človeka zvnútra Finančnej správy.

Má predstavu o mene, len ho ešte nezverejní, pretože nemá súhlas druhej strany. Povedal však, že to nebude šéf Kriminálneho úradu Ľudovít Makó, ktorého odchod z funkcie takisto žiada opozícia.

Odstúpiť nemieni

Kažimír zároveň zdôraznil, že kvôli kauze okolo colných podvodov za viac ako 300 miliónov, nebude odstupovať z funkcie ministra financií. "Voči Slovensku žiadne konanie z hľadiska vymáhania neprebieha," povedal minister.

Imrecze by mal posledný týždeň vo funkcii podľa Kažimíra využiť na rozlúčenie sa s inštitúciou, ako aj pracovné cesty a už skôr avizované rokovanie s predstaviteľmi Europolu a Európskeho úradu pre boj proti podvodom (OLAF).

​"Dohodli sme sa, že Imrecze od dnešného dňa nebude zaväzovať finančnú správu navonok, v personálnych ani ďalších rozhodnutiach," zdôraznil minister.

V súvislosti so správou OLAFu o údajných colných podvodoch vo výške stoviek miliónov eur Kažimír upozornil, že táto záležitosť ešte nie je ukončená.

"Potvrdzujem, že stále neexistuje žiadne formálne konanie Európskej komisie voči Slovensku z hľadiska nejakého dorubu cla, v žiadnej hodnote," konštatoval. Ak by sa však EK predsa len rozhodla postupovať formou vymáhania cla od Slovenska aj ďalších krajín EÚ, ktoré sú zisteniami OLAF dotknuté, budeme sa podľa Kažimíra brániť na súde.

01 - Modified: 2024-03-22 10:27:18 - Feat.: - Title: Elektrické bicykle budú musieť spomaliť. Inak ich čaká povinná poistka, rozhodla vláda 02 - Modified: 2023-12-05 16:45:00 - Feat.: - Title: Bankári varujú pred novým odvodom. Jeho výsledkom môžu byť vyššie úroky na hypotékach 03 - Modified: 2023-11-16 22:45:57 - Feat.: - Title: Nemecký minister financií aj po rozhodnutí ústavného súdu vylučuje zvýšenie daní, miliardy nemôže využiť 04 - Modified: 2023-11-14 16:00:18 - Feat.: - Title: Financmajster prekvapivo hľadá v štátnej kase až dve miliardy eur. Avizuje veľké zvyšovanie daní 05 - Modified: 2023-11-02 16:17:14 - Feat.: - Title: Minister Kamenický: Snažíme sa zostaviť rozpočet do konca roka, nechcem provizórium
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
24. apríl 2024 23:37