euro, peniazeReuters
StoryEditor

Banky od októbra zmenili poplatky

09.10.2018, 15:27
Autor:
vpvp
Sadzobníky dvoch slovenských bánk sa zmenili. Poštová banka a Všeobecná úverová banka od októbra zmenila niektoré poplatky.

Od októbra Poštová banka a Všeobecná úverová banka upravili niektoré poplatky za svoje služby. Vo väčšine prípadov smerom hore. Zmeny sa dotkli najmä služieb, ktoré nie sú využívané bežnými klientmi. Na zmeny upozornil portál Finančná hitparáda.

Zmeny v Poštovej banke

Najväčšia zmena prichádza pri zrýchlených príkazoch na úhradu do inej banky, kedy bude účtovaný vyšší poplatok. Z pôvodných dvoch sa poplatok zvyšuje na dvadsať eur za príkaz realizovaný v pobočke banky alebo na pošte. Za príkaz realizovaný elektronicky sa od októbra platí desať eur. 

Bežný klient Poštovej banky pocíti zmenu poplatkov najmä pri hotovostných platobných službách. Poplatok za vklad v hotovosti inou osobou, ako je majiteľ účtu alebo disponent sa z jedného eura mení na jedno euro a päťdesiat centov. Za výber hotovosti v pobočke banky alebo na pošte si klienti Poštovej banky priplatia. Poplatok sa z dvoch eur zvýšil na tri eurá. 

Pribudlo aj doposielanie neprevzatej zásielky s platobnou kartou alebo PIN kódom, za ktorý si priplatíte tri eurá. Zasielanie výpisu poštou v rámci Slovenska v inom období ako ku koncu roka bude, napriek tomu bezplatné.

Zmeny vo Všeobecnej úverovej banke

Všeobecná úverová banka zvyšuje poplatok za výber hotovosti debetnými platobnými kartami, z iného bankomatu ako VÚB, na Slovensku a v zahraničí z dvoch eur na dve eurá a päťdesiat centov.

Poplatok za vystavenie Potvrdenia o výške odplaty bude vo výške skutočných nákladov, bude sa účtovať za každé ďalšie vystavenie potvrdenia o výške odplaty s výnimkou prvej žiadosti držiteľa karty, potvrdenie bude možné poskytnúť pre karty vydané od 1. mája 2018 a to vrátane.

VÚB banka zrušila poplatok vo výške dvadsať eur za prvé použitie flexikarty po 3 mesiacoch od vydania karty. Za zaslanie výzvy na 100-percentné inkaso dlžnej sumy bude účtovať päťdesiat centov. Znovuvydanie alebo obnova karty bude za poplatok desať eur. Platba prevodom počas kampane bude bezplatná.

01 - Modified: 2024-04-18 07:08:26 - Feat.: - Title: Pacientom hrozia poplatky. "Zajacovky" by obmedzili návštevy lekára, v ich počte sme lídrom v únii 02 - Modified: 2024-04-17 12:03:13 - Feat.: - Title: Slovensko reaguje na nové európske štandardy. Steelka vytvorila špeciálny tím, na vlne sú aj banky 03 - Modified: 2024-04-12 14:18:00 - Feat.: - Title: Slováci sa pri vládou nariadenom zdražovaní masovo vynašli. Ukrátili tak štát o milióny 04 - Modified: 2024-04-09 07:27:45 - Feat.: - Title: Aj napriek škaredému odvodu budú zisky našich bánk nadpriemerné, avizuje centrálna banka 05 - Modified: 2024-04-05 07:54:29 - Feat.: - Title: Kríza, aká tu ešte nebola. Ambulancie volajú po zmene, inak to pocítia naše peňaženky
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 06:58